Eu nu vad succesul despre care vorbiti neaparat in numarul de spectatori care vad un film la cinema.Traim in lumea internetului si din ce in ce mai multa lume alege sa downloadeze filmul sa il vada in confortul casei sale.Deci cifrele alea cu spectatorii sunt egale cu zero.
Ce ar trebui ca un film romanesc sa aiba succes la public? In primul rand varietate.Drama,comedie,politist,politic,sf,parodi e.Nu putem continua la nesfarsit cu filmul minimalist,oricate premii si aprecieri ne`ar fi adus.Trebuie sa li se permita regizorilor care vin din spate sa faca si altfel de filme,trebuie sa li se acorde credit mai mare scenaristilor.Nu putem avea o cinematografie sanatoasa atunci cand tu ca regizor scrii si scenariul si alegi sa iti pui in toate filmele care le faci aceiasi actori.Avem o gramada de actori care asteapta sa fie descoperiti si inca se insista pe cateva nume care sunt deja cunoscute.Eu nu vreau sa cred ca nu avem si alti actori BUNI in tara asta.Regizorii trebuie sa inceteze cu conceptia si aroganta asta cum ca publicul ar fi prost si de`aia nu vine sa iti vada filmul.Nu.Daca esti limitat si altceva in afara de minimalisme nu stii sa faci,da`te la o parte si lasa si pe altul sa isi incerce norocul.Nu trebuie ca o gasca de regizori din ultimii ani sa isi imparta ciolanul de la C.N.C.
P.S. Cine zice ca un nou film B.D. nu ar prinde la romani ar trebui sa isi invite vecinii la o vizionare a vechilor filme,sa vada cat de mult se insala.Desigur,ar trebui sa aiba niste actori al naibii de buni ca sa placa.