View Single Post
Old 19 Nov 2010, 15:14   #169
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Si da, cred ca majoritatea celor care exploreaza diverse dimensiuni artistice, fac asta pentru ca nu au fondurile necesare sa faca filme de public. Pai daca facem un raport regizori "artisti" si regizori "comerciali" intre Europa si America, o sa vezi ca artistii sunt preponderenti in Europa si comercialii in America. Sper ca n-o sa-mi spui acum ca avem noi o formula speciala de cultivare a genelor artiste.[/quote]
cinematograful s-a inventat in Europa.cea de-a saptea arta isi are originea tot in Europa.America doar a transformat-o intr-un produs comercial.

[QUOTE = in Europa nu sunt bani pentru super productii si atunci stii din start cand scrii scenariul ca nu trebuie sa vrei 5000 de elicoptere 100 000 de figuranti etc, pentru ca altfel nu iti vei face niciodata filmul. Inseamna asta ca esti mai prost, sau mai putin artist decat un american? Evident nu! Asta ca sa nu mai vorbim ca si in America super productiile au limitarile lor.
[/quote]

ba cred ca sunt bani si-n Europa, dar pur si simplu nu se investesc in asfel de mega productii.
europenii tin la traditie. ei nu renunta la film, ca arta. doar ofera americanilor o imensa piata de desfacere si posibilitatea de a gasi in tarile europene locatii, actori..etc(mai ieftine) pentru filmele lor.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif