View Single Post
Old 18 Nov 2010, 15:06   #162
buticut
Guru

buticut

Originally Posted by Windom:
Poate eu sint un regizor pizdos caruia ii place sa-si lanseze filmele direct pe home video, sa aiba parte de ele doar cei alesi nu toti fraierii mincatori de popcorn.

There is no such thing as "the chosen ones". O fi pizdos regizorul, dar din ceva trebuie si el sa traiasca si nu cred ca filmele Straight-to-DVD sunt scopul lui suprem. Cred ca toti regizorii...sau oricum, majoritatea, au aceleasi aspiratii, insa asteptari diferite de la public.

Vorbeai de Greenaway. Pai daca omul isi lanseaza un film in circuitul cinematografelor de la noi, face mai mult de 3 oameni in sala?

Dar in State sau in alta parte ar face mult mai multi bani? Ce nu prinde la noi, cam nici afara nu prinde.

Originally Posted by ricutza:
Si cum cineastii fara bani nu vor putea executa lucrari comparabile cu cele ale regizorilor cu bani, se vor refugia in arta.

Ha? Singurul motiv pentru care avem filme de arta e deoarece exista regizori rupti in cur? Eu nu vad deloc arta ca pe un refugiu. E un dar, acela de a face arta, cu care te nasti sau nu. In schimb vad comercialul drept un refugiu pentru un artist ratat.

Regizorii fara bani sunt nevoiti sa improvizeze, in schimb celora cu bani li se pune mai totul pe tava. Arta se naste in mare parte si datorita improvizatiilor, a oamenilor care fac bici din cacat. Intr-adevar, arta e un dar care poate nici macar prin munca asidua nu se poate dobandi - ori il ai, ori nu. Majoritatea filmelor pe care noi le consideram "de arta" au fost facute cu resurse minime. Cand nu ai bani, esti minutios si calculat, folosind fiecare cent cum poti tu mai bine.

Originally Posted by windom:
In schimb vad comercialul drept un refugiu pentru un artist ratat.

Spune-i asta lui Tarantino. Incasarile lui IB = bugetul lui x 5. Un film highly entertaining, comercial pana in maduva oaselor si totusi, Tarantino e un artist ratat minus "ratat".

Originally Posted by teo_k3:
A Beautiful Mind - atat comercial cat si arta.

A Beautiful Mind comercial ? No way! Doar pentru ca a avut incasari bune, nu inseamna ca e comercial. Daca un film e labeled (apropo, nu sunt fanul etichetarilor) ca fiind "comercial", inseamna din start ca se vrea a fi entertaining (spun "se vrea" pentru ca de multe ori nu le iese). Filmul comercial e un crowd-pleaser si cei care il fac stiu ca isi vor scoate banii investiti in el. Asta nu inseamna ca un film comercial nu poate fi si artistic (vezi exemplul meu de mai sus), dar in mod clar un film artistic e cel de la care studiourile au asteptari. A Beautiful Mind a fost insa un succes surprinzator.

PS: Apropo de asta cu 3 spectatori in sala, acum doua saptamani am vazut Marti, Dupa Craciun la Timi si ce credeti? Sala era aproape plina .

Last edited by buticut : 18 Nov 2010 at 15:23.
buticut is offline   Reply With Quote sendpm.gif