View Single Post
Old 13 Nov 2010, 10:49   #461
bremen1980
Guru

bremen1980

Si eu citesc cel mai bine seara.De obicei merg cu 2-3 carti in paralel cam 7-10 zile.Ma dor ochii dupa 2-3 ore .Fac un cocktail de literatura ,istorie ,politologie ,memorialistica ,s.a.m.d. Literatura de calitate o citesc mai incet tocmai pentru ca asemenea unei vaci trebuie s-o rumeg ca sa pot s-o asimilez bine. .Saptamina trecuta am avut :Updike ''Fugi ,Rabbit '' ,''Micul dejun al campionilor'' de Vonnegut si ''Nimicul de temut '' de Julian Barnes.Saptamina asta ''Cupa vietii ''de Bulgakov, ''Pastrorala americana '' de Roth si ''The Cambridge Companion to Modern American Culture''.Nu citesc nimic de genul :''L-am cautat dar nu l-am gasit ;orgasmul explicat gospodinelor'' , ''Cistiga mai mult decit seful tau incompentent'' ,''Cum sa agati fotomodele chiar daca stai cu parintii '' .etc.
Seara cit mai putin televizor (si net in ultima vreme) ;la miezul noptii bag la greu carti audio s(No Country for Old Men ,Heart of Darkness, The Day of the Triffids,mult PK.Dick )cam 60-90 de minute.De la 14 15 ani sufar de insomnie si partea buna este ca uneori chiar adorm cu asemenea carti .Asta vara pe caldurile alea avem niste cursuri universitare de istorie americana citite de o tipa cu o voce mai plictisitoare decit o functionara de posta .Efectul era- somn instantaneu dupa 10-15 minute.Din pacate n-am mai nimerit o asemenea voce la alte audiobookuri .

Tot ciclul asta de lectura ma tine doua luni apoi ma satur si incep s-o las mai moale si o dau pe lectura usoara reducind si ritmul de lectura (o carte varza la doua saptamini ).
bremen1980 is offline   Reply With Quote sendpm.gif