View Single Post
Old 12 Nov 2010, 16:17   #223
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
de acord cu ce zici tu, numai ca pe langa achitarea datoriei de stat, Ceausescu s-a mai hotarat sa-si construiasca si un "mic" palat, ceea ce n-a ajutat la saracia populatiei.
N-am trait decat cativa ani sub Ceausescu dar primele mele amintiri sunt cu mine stand la coada cu bunicii pentru diverse alimente. Cum evident ma plictiseam crunt, desi bunicii mei incercau sa ma aduca de fiecare data in utlimile faze ale statului la coada, luam turul magazinelor si ma uitam la vitrine si trebuie sa recunosc ca nu vedeam prea multe.
Acum cat de mult sau de putin vedea Ceausescu, n-avem de unde sa stim. Dar desi planurile lui erau marete, sincer nu cred ca isi dadea seama cat de multe chestii lipseau din alimentatia oamenilor normali.

Intr-adevar si in film se simte o oarecare schimbare si in ce vede ceausescu legat de magazine. Daca primele imagini sunt din magazine mari care aratau efectiv ca niste super-marketuri in care aveai de toate, ultimele imagini pe care le alege Ujica sunt dintr-un magazin de paine unde aproape pe toate rafturile este pusa acelasi fel de paine (se pare ca painea totusi n-a lipsit niciodata). Atunci drama lui Ceausescu este ca painea din provincie e mai buna decat cea din Bucuresti, ceea ce evident este o problema minora. Si de-asta am si zis ca el probabil habarn-avea pe ce lume traia si care erau problemele reale.