View Single Post
Old 12 Nov 2010, 14:02   #221
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Sunt si eu de acord ca filmul poate fi periculos pentru cei care nu au habar de cum era inainte de '89. Iar eu personal nu mi-as duce nici bunicii la filmul asta intrucat si-asa ma bat la cap ca "era mai bine pe vreme lui ceausescu". Asa le-as da motive suplimentare sa-mi spuna: "uite vezi, vezi cum eram priviti in lume, vezi cate se intamplau atunci".

@ paul_aramis care nu mai stiu daca urmareste aceasta discutie sau nu

Pusesei o intrebare in legatura cu magazinele pline de macaruri pe car ele viziteaza Ceausescu. Nici eu nu stiu exact cand au fost filmate. Toate imaginile de genul asta sunt insa alb-negru in conditiile in care in film exista si imagini color. Daca ai idee cand au inceput sa se filmeze reportajele pentru televiziune in color, presupun ca poti face o estimare.
Chestia cu magazinele insa apare de mai multe ori in film, deci eu deduc ca genul ala de vizite s-au intamplat pe tot parcursul activitatii lui politice. Si nu vad de ce Ceausesc ar fi fost dus (chiar si in anii cei mai tristi) in magazine goale. Oricat de tare ar fi fost criza alimentara, pentru el tot s-ar fi regizat un magazin plin.