acum l-am terminat si eu se "mestecat"... (filmul, desigur).
e unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut in ultima vreme. de lung e lung, dar nu te plictisesti la el. am fost foarte dezamagita de imaginea finala a titirezului... deci, in the end, nu a fost un film cu happy end. si acum, o sa stau sa ma gandesc... oare va reusi vreodata sa se trezeasca? :-s
sau, oare, in proiectia noua a visului, va aparea din nou Mal?
chiar daca pare cam imposibil, in fond, Mal din subconstientul lui a murit. si banuiesc ca visul in care se afla protagonistul acum, e proiectat in intregime tot de subconstientul lui. deci ea nu ar mai trebui sa apara. oricum, ceva parea ciudat inca din momentul in care tatal lui Cobb i-a strigat pe copii, insa acestia nu s-au intors imediat. si oricum, pana la urma isi va da seama ca e intr-un vis. in adancurile subconstientului sau.
deci, filmul ridica foarte multe semne de intrebare. e destul de complex, e ciudat si destul de greu de urmarit, pentru ca pe langa micile semne care demonstreaza ca protagonistii viseaza (totemele personale), nu prea ai cum sa iti dai seama daca e vis sau realitate...
un fel de matrix dar cu vise. asa ca tot ce pot sa spun e ca e o idee originala, buna.
ar fi indicata o continuare... insa nu cred ca va fi atat de buna ca filmul acesta.
bravos, bravos:
9/10