Originally Posted by danonino:
Gresit.
Emotiile cu privire la ta-su isi au fundamentul in amintiri, in experientele si clipele pe care le-a petrecut cu el, nu in vise.
Tu iti iubesti mama. Sa presupunem ca dormi si visezi ca maica-ta te omoara, cand te trezesti o urasti?
|
In primul rand nu e vorba de emotiile fata de tatal sau, ci de ideea de a merge mai departe cu propriile forte. Amintirea aceea falsa cu tatal sau a fost doar un mijloc pentru idee, idee care vine de la sine. Venind din subconstient e practic a lui, devine punctul lui de vedere, indiferent de sentimentele fata de tatal sau.
Adica tu spui, ca Mal nu mai stia care lume e reala si care nu? Wow.
|
Wow! Tu chiar te-ai uitat la alt film daca nici atat n-ai putut prinde de unul singur.
Nici nu zici ca e consumatoarea de droguri ideala.
|
Si asta are vreo relevanta... cum?
Atunci e proasta rau. Adica are atata experienta cand vine vorba de visat, si-a pus casa natala in mijlocul unui rau, a construit un oras. In mod uimitor, ea cand avea cutitul in mana si credea ca viseaza, nu s-a putut gandi: "Ma, daca tot visez, atunci sa transform cutitul asta intr-o testoasa."
|
Cred ca termenul corect ar fi un fel de boala psihica, ceva asemanator paranoiei. Dar pentru tine cred ca orice e sinonim cu prostia. E mai confortabil asa...
M-am uitat la tine si am observat ca te descurci fara.
|
Asta a fost a doua cea mai inteligenta replica pe care am auzit-o in viata mea. Prima e, desigur, cea arhicunoscuta din perioada gradinitei "-Esti prost! -
Ba tu!".
vorbeste despre fatpul ca niste baieti isi fac aparitia in visul unuia.
|
Asta e din categoria cugetarilor tale "a la A Clockwork Orange", nu?
Eu ma uit la Dr. House pentru efecte speciale, nu pentru scenariu si personajul eponim.
|
Toata viata ta se invarte in jurul lui House, pacat ca-ti strica personajul acum. Ce o sa faci, te schimbi si tu ca sa fii ca el?
Fight Club este iarasi un film cunoscut si apreciat pentru efectele speciale, nu pentru mesajul sau.
|
Din pura curiozitate, care ar fi ala?
Exemplele date de tine sunt intr-adevar de mentionat, dar exista si capodopere. Oricum,nu vreau sa intram in discutia asta ca nu ii e locul aici.