Interesant este ca filmul a prins in special la cei nefamiliarizati cu fenomenul curent. Tinerii insa nu par sa fie atat de incantati de el, poate tocmai fiindca ei sunt familiarizati cu aceasta lume si nu vad nimic nou in subiectele tratate de catre film. Cum scria si intr-un articol, pentru ei Inception is the new shit, The Social Network e doar filmul Facebook, unde au cont de cand lumea si pamantul

.
Eu stiam fix invers...ca filmul este mult mai acurat decat crede lumea. Sorkin chiar zicea ca multe informatii provin de la declaratiile celor care l-au dat in judecata pe Mark (Eduardo & Co.). Bine, asta nu inseamna ca ce scria pe foile acelea era si adevarat, dar el considera filmul ca fiind fiction intr-o foarte mica masura. Secventa cu hookers&drugs e entirely fictive, da, dar restul chiar pare sa fie in conformitate cu adevarul, lucru surprinzator, fiindca de obicei fictiunea e mult mai interesanta decat adevarul

.
Si daca ar fi 99% fictiune, care e problema? Filmul e o arta, iar arta reprezinta o viziune. Scopul artei nu este cel de a imita realitatea, altfel nu s-ar mai numi arta.
Din ce am vazut prin trailere, filmul nu pare sa fie despre Facebook, ci doar despre ambitiile si motivatiile tipului care a creat Facebook-ul. Nu cred ca analizeaza fenomenul, ci doar ne arata cat de depparte sunt dispusi sa mearga unii pentru a-si atinge scopul. Talking about Facebook, era misto acum 5 ani cand aveam cont acolo si nimeni nu stia de el, fiindca toti foloseau hi5 - imi placea sa fiu in minoritate

. Nu aveam poza la avatar, nu aveam prieteni, dar hey, stiam ca intr-o zi vor trece toti de partea mea. Acum e hip sa ai cont acolo, nu mai sunt "the special one"

.