View Single Post
Old 28 Oct 2010, 22:35   #280
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

deci, sa inteleg ca esti:
a) comunist
b) doar nostalgic
c) nici una din variantele de mai sus. si daca da, ce esti?

lasand gluma la o parte, danonino... ororile de care am auzit ca s-au petrecut in comunism sunt mult mai grave decat o simpla uniforma. am dat acolo cateva exemple. nu zic ca nu era bine ca aveau toti un loc de munca si o casa. dar hai sa fim seriosi... oamenii erau niste sclavi care pupau picioarele unui dictator. unui gunoi de om. nu aveau identitate. nu aveau nimic. aveau doar o slujba si o casa. in rest nimic. e normal? e corect? mai bine stau pe strada si stiu ca ma pot revolta, sau pot sa imi aleg conducatorul... sau chiar sa imi exprim libera punctul de vedere, decat sa am o casa si sa fiu sclava unui regim care ma hipnotiza prin cele 2 ore de actualitati care se dadeau zilnic la tv. pentru ca asta era atunci televizorul, un mijloc de manipulare. nu spun ca acum nu e. insa acum, macar sunt cativa care stiu asta si nu se lasa influentati. sincer, de la o vreme deschid televizorul foarte rar. la ce sa ma uit? la niste stiri mincinoase? la documentare false? la ce? daca am nevoie de o informatie, o caut la sursa. pe vremea lui Ceausescu nu aveai posibilitatea asta. tot ce era intelectual era interzis. si de ce? de ce erau interzise cartile bune? pentru ca Ceausescu, nu le-a inteles. si atunci a zis: "cartile sunt dusmanul nostru. ele ascund in ele mesaje subliminale. mesaje care imi manipuleaza oile. nu. trebuie interzise, iar cei care le citesc, trebuie eliminati. pentru ca cei care citesc si scriu astfel de carti sunt impotriva frumusetii si prosperitatii comunismului, si vor sa il doboare."