View Single Post
Old 23 Oct 2010, 11:55   #827
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

ia sa vedem ce mai zice inarmatul din acelasi articol:

" Ştii ce se întâmplă, eu n-am mulţi duşmani, am mai mult prieteni şi admiratori. Iar duşmanii mei nu sunt duşmani, sunt doar invidioşi."

extraordinar. sa ii spuna cineva omului cati dusmani are. (care nu sunt nici pe departe invidiosi pe cele 64 de filme romanesti si 28 straine)
sincer, uite, chiar va provoc pe cei care ati trait pe vremea aceea si ati apucat sa vedeti filmele lui tovarasu' Sergiu, cate va mai aduceti aminte? (desigur, fara search in arhiva personala sau pe goagal... doar din memorie.) Poate asa o sa isi deie si el seama ca e mai mult cantitate decat calitate.

apropo de cantitate:

"Eu n-am urmărit cantitatea. M-am sacrificat ca să fac lucruri importante, să fac din fiecare film ceva important. Ce rămâne după mine, nu ştiu, trage dumneata concluziile!"
mai spune "regizorul".

cred ca s-au tras deja concluziile:
"Eu am trăit pentru film şi nu am avut altceva în afară de film."= egoism, egoism, egoism!!!

"Să nu exagerăm, eu am acţionat în 21-22. Am scos uzinele în stradă, am fost în faţa la Griviţa Roşie şi am scos muncitorii de acolo şi i-am pus într-un tramvai să vină în centru. Eu am scos în stradă platformele 23 August şi Pipera şi am venit în fruntea oamenilor până în Piaţa Romană. Cristoiu ştie şi el nişte detalii, le ştiu şi eu, dar nu le voi spune niciodată"

copilaria ne omoara! Mai ales la batranete!

un singur lucru a fost aproximativ real din tot interviul:

"Eu am arătat istoria. Şi istoria aceea pe care eu am arătat-o e adevărată. Eu făceam filme care mergeau fiindcă erau filme patriotice. Cine vedea, îi plăcea, îi mergea la suflet. Cei care mă contestă nu ştiu ce a însemnat filmul "Dacii" la vremea respectivă."

de ce? pentru ca a folosit timpul narativ perfect. totul a fost iar acum nu mai este.