Originally Posted by AndreiPopescu87AB:
Daca ai fi citit tot, ti-ai fi dat seama ca acel om este defapt o clona care si-a dat seama ce se intampla defapt si a profitat de asta. Femeile sunt la fel de bune in lupta ca si barbatii  , oricum daca nu ar fi femei clonele nu ar putea reveni la ce au fost oamenii inainte de disparitie lor. Clonele fabrica clone la fel ca si oamenii (din ADN-ul lor). Dialogurile stiu ca sunt cam aiurea, dar se vor schimba in momentul filmarii si montajului. Acest "scenariu" este mai mult o schita, filmul nu va fi identic cu acesta.
|
M-am forţat să citesc tot, şi obiecţiile mele rămân. Poate nu ştii, dar prin clonare nu rezultă un adult. De ce şi-a dat seama clona asta ce se întâmplă de fapt, şi alte clone, nu? De ce era mai cu moţ? Ca să devină oameni e suficient ca clonele să-şi scoată cipul şi să realizeze că oamenii nu-i controlează? Atât? Vai de filmul în care dialogurile se schimbă „in momentul filmarii si montajului”! Cum mai spuneam, ce începe prost, se termină şi mai prost. Lege a lui Murphy: “Măsurăm cu micrometrul, notăm cu creta şi tăiem cu toporul”.
Andrei, nu poţi să scrii, dacă nu citeşti. Înainte de a scrie un scenariu, e nevoie de multe lecturi, gramatică, literatură, de specialitate. Nu se pot evita. Dacă tu nu ai chef să citeşti ce au scris alţii, nu te aştepta de la altcineva să aibă chef să citească ceea ce scrii tu. Ca scriitor, e treaba ta să-i convingi pe oameni că merită să citească textele tale, şi o poţi face numai prin ceea ce scrii, de la primul rând.. Poţi sau nu poţi, e problema ta, nu a cititorilor!
@Pitbull,
"
Nicidatä sä nu mai dai "explicatii", când ti se criticä exercitiile. Orice text bun se justificä PRIN SINE."
Fiind vorba de exerciţii, cred că scriitorul mai poate încerca justificări. Autorul încearcă să explice ce a vrut, primeşte un nou feed-back care îl lămureşte dacă a reuşit sau nu, de ce nu a reuşit, operează noi modificări. Nu mai are dreptul să se justificeo abia după ce opera este în formă finală, definitivă, publicată, tipărită sau filmată. Vorbesc în general, nu mă refer la "producţia" lui Andrei.