View Single Post
Old 20 Oct 2010, 01:50   #457
c.ghevara
Guru

c.ghevara

Originally Posted by AndreiPopescu87AB:
Originally Posted by rvn:
Originally Posted by AndreiPopescu87AB:
O sa fac si filmul cand/daca gasesc o actrita pentru rolul principal.

nu rezulta de nicaieri c-ar exista vreun rol principal feminin.
nu de alta, dar sa nu te trezesti ca ai prea multe doritoare pentru un rol inexistent...
si atuncea...sa te vad cum scapi de clone, ca alea nu stiu multe...una-doua si...hatz!

Nu rezulta din rezumat. Rezulta din scenariu.

Eu am citit. Până la pagina 9, unde m-au oprit nenumăratele contradicţii.
Câteva exemple:
Din Sinopsis: "Soldatii folositi sunt clone, imbunatatite genetic si instruite sa asculte ordinele oamenilor fara sa gandeasca. Dupa 2 ani toti oamenii de pe planeta mor din cauza armelor chimice si biologice folosite in razboi. Datorita imbunatatirilor genetice clonele reusec sa supravietuiasca, dar fara oameni care sa le dea noi ordine clonele continua sa execute ultimul ordin primit, de a distruge complet tara adversara".

1. Cum poţi duce un război fără să gândeşti, doar executând un ordin atât de vag: "distruge complet ţara adversară"?
2. După ce au murit toţi oamenii, cine mai instruieşte clonele "să asculte ordinele oamenilor fără să gândească"?
3. Dacă oamenii au fost în stare să "îmbunătăţească genetic" clonele, cum de nu s-au "îmbunătăţit genetic" şi pe ei?

În pagina 2:

DOCTOR
Nu mai avem loc in spitale pentru clone, sunt prea multi oameni bolnavi.
Pagina 3
CLONA 1
Nu vi se pare ciudat ca dupa doi ani apare dintr-o data un om care ne cere sa capturam o clona a inamicului?
Pagina 4
CLONA 1
Toti oamenii au murit in razboi, noi am continuat sa luptam si sa fabricam clone pentru ca asta a fost ultimul ordin primit.

Păi au murit toţi oamenii sau n-au murit? Şi în sinopsis scriai că după 2 ani au murit toţi oamenii. Cum fabrică clonele clone? De ce există şi clonele femei? Că pentru reproducere, nu. Atunci, ce rost au în război? Sau cloniţele sunt doar, aşa, ca să nu se plictisească clonii în pauzele dintre lupte?

Dialogurile sunt tare prostuţe, plus că mai repetă ceea ce scrii la acţiune.

Pe campul de lupta.
Cinci clone(barbati) se pregatesc de lupta.

COMANDANT
Pregatiti-va de lupta! Nu uitati ca avem nevoie de o clona vie.

Şi ar mai fi tare multe... Prea multe. "S"-ul din la "S.F." înseamnă "science", adică ştiinţă. E al naibii de riscant să te arunci să faci o previziune despre cum ar arăta omenirea peste 70 de ani. Citeşte ceva SF, să vezi cum s-au fript ăia care prin anii 60-70 îşi plasau acţiunea în anul 2000! E greu de presupus că omenirea face şmecherii biologice cu clonele, dar alte domenii rămân pe loc. Şi... în privinţa clonelor, măcar citeşte ceva despre Dolly sau Molly sau cum o chema pe oaia aia!
Sigur acum o să vină câţiva să mă întrebe că de ce mi-am pierdut timpul...
c.ghevara is offline   Reply With Quote sendpm.gif