View Single Post
Old 13 Oct 2010, 19:37   #104
gionloc
Guru

gionloc

no, lasa-ma cu ''nu ma bucur de nimic'' - ai acolo o serie de autori care ma bucura mult de tot si mai pot adauga altii fara probleme. sint tot felul de prostioare cinematografice care imi plac si le iau ca atare, fara prea mari pretentii. dar acolo unde filmele au aere de mare arta, acolo, daca is probleme... tocmai am iesit de la un film cu o vampirita adolescenta, iconoclast pe alocuri, de vazut - let me in. apropo de bucurii. iar mai inainte am vazut un documentar bunicel, le quatro volte. ideea de a vedea filme ma bucura, chiar daca filmul e slab, tot sint incintat ca sint la cinema. imi zici ca exagereaz, da tu ce faci aici?

cu carabat, no, io nu stiu cit era de bun. am vazut cartea in care analiza pulp fiction si arizona dream, nu m-a miscat in mod special. oricum, de cealalta parte, important e sa si fie capabili sa inteleaga cursantii, nu numai sa fie discutate anumite teorii. dar in afacerea asta un prof bun ii important.

cit priveste ce am spus la final: in univers exista lucruri si teorii despre care noi nu stim. deci, faptul ca un cineast e onest cind face o miscare, nu inseamna cu necesitate ca o si face bine. unii cineasti pot lucra cu elementele cinematografice in mod pozitiv pentru proiectele lor fiidca au o intuitie buna. altii o fac fiindca stiu teoriile cu privire la ce inseamna cinema ca limbaj, ca ideologie... fie ca stie, fie ca nu stie, cind un cineast alege un anumit unghi, alegerea sa deja vorbeste - despre relatia sa cu genul cinematografic, dspre stilul sau, despre felul in care vede personajele, etc.

is curios ce crezi tu ca e un teoretician, fiindca daca esti de acord ca aia numiti de mine is teoreticieni, atunci nu stiu de ce te deranjeaza filosofia in cinema, ca ei toti au discutat cinematografia in demersuri de tip filosofic. (in niciun caz nu vreau sa spun prin asta ca eu as fi ca ei, nu vreau sa ma institui pe mine in vreo pozitie). si is curios care e unghiul corect din care tre privit un film. io cred ca cu cit orizontul tau e mai larg cu atit orice eveniment social sau cultural poate fi integrat mai bine in sfera realitatii... de aia nu cred ca exista limite in a discuta un film. atunci cind ai argumente si o anumita tinuta a scrierii sau vorbirii.
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif