Am avut doua contacte cu IIFF 2010, respectiv debutul si finalul festivalului, "Morgen" si "Medalia de Onoare", ambele doua filme exceptionale, organizatorii trebuie felicitati ca le-au adus iesenilor. Insa trebuie certati pentru salile goale, pentru lipsa de vizibilitate, chiar si in comparatie cu editia trecuta, pentru frigul din Victoria, pentru scara prea abrupta din fata scenei pe care vedeam doamnele chinuindu-se sa coboare, dar mai ales pe un Dinu Cocea de 81 de ani (de altfel foarte vioi si cu chef de vorba) pus in situatia jenanata de a se catara efectiv cu mainile pe scena.
Trebuie felicitati pentru Nunta in Basarabia, la care salile au fost pline, eu nereusind sa intru, insa asta se datoreaza mai mult PR-ului filmului, nu al festivalului, deci niste felicitari mai cu jumatate de gura.
Una peste alta, Dinu Cocea a rostit un epilog frumos editiei 2010, e un festival important pentru Iasi, e un lucru de care trebuie sa tinem cu dintii, sa ne bucuram ca se intampla chiar si asa, cu toate carentele datorate majoritatea constrangerilor financiare, pentru ca avem pentru ce, avem o cinematografie romaneasca care merita promovata. Scopul nu e bufetul suedez cum scria cineva mai sus, nu e nici confortul moral sau fizic al regizorilor, actorilor, criticilor, etc, nu e snobism, ci necesitate, e readucerea publicului roman in fata filmului romanesc, pentru ca regizorii s-au reintors cu fata catre public, doar ca publicul si-a pierdut increderea. Si in acest sens vor trebui sa se concentreze organizatorii la o eventuala editie viitoare.
Keep, ai fost si aseara? Te-am vazut, ai fost vizibil, ai urcat pe scena? Ai stat si la finalul Medaliei?
Last edited by marius_em : 11 Oct 2010 at 10:06.
|