View Single Post
Old 06 Oct 2010, 22:11   #209
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

In primul rand, ma bucur ca am reusit sa va arat cateva din minunatiile lumii civilizate.
sunt doar cateva din cele aproape 4000 de fotografii facute in vara asta, intr-un concediu care a durat 20 de zile.
circuitul a fost stabilit dinainte, rezevarile la hoteluri, deasemnea.
am fost cu masina. cine se sperie de asta, greseste. se stie ca odata ce ai ajuns la SZEGED, te duci ca sageata, prin toata Europa.

deci, primele fotografii sunt cele de la Berlin si se leaga cu cele postate de Judex inainte.
poza 1. poarta Brandenburg, celebra fiindca prin fata ei trecea zidul.
poza 2.Palatul parlamentului, unde nu se putea intra decat asteptand cateva ore la o coada kilometrica si unde puteai vizita cupola aceea de sticla care se vede in urmatoarele poze.
vederea asupra orasului era magnifica.n-o ratati daca ajungeti vreodata pe-acolo.
pozele 5,6,7, si 8 reprezinta Sony Center situat la Postdamer Platz..
un IMAX gigant, terase, cafenele, case de productie, magazine de hi-fi, muzeul filmului, spatiu pentru concerte...adica tot ce inseamna un centru media ultramodern.

fotografiile din Stockholm nu sunt prea reusite, fiindca am prins vreme innorata, dar orasul e minunat. Civilizatia este la ea acasa, dar....costa. Costa enorm totul: bilet la metrou, bilet intrare muzeu.,calatorie cu vaporul...nimic nu e sub 20 de euro de persoana.
Principala atractie a orasului este Palatul Regal, unde am prins si momentul schimbarii garzii, un ceremonial care dureaza cam o ora si este un spectacol vizual de toata frumusetea.
Apoi, Academia Suedeza, unde se poate vizita sala unde se decerneaza premiile Nobel,
centrul vechi al orasului,cu stradute inguste si pline de terase cochete si galerii de arta si magazine de antichitati, de unde nu poti cumpara decat daca buzunarul e doldora de euroi.
si nu in ultimul rand, portul.il puteti admira in toata splendoarea lui. imi pare rau ca "omul" nu a pus si una din pozele cu corabii cu panze care erau amarate(zic bine???) si se puteau admira in voie pe chei.

REGENSBURGUL e un oras in care as alege sa traiesc toata viata.
este superb. cetatea medievala, deasemea. se pot vedea podul vechi si turnul cetatii.
si Dunarea.
in centrul vechi am avut supriza sa gasesc restaurante italiene unde mancarea era delicioasa si ieftina, totul era perfect in ambianta cladirilor vechi dar renovate. centrul de atractie principal este Domul, asemanator ca arhitectura cu cel din Koln, pe care l-am vizitat anul trecut.
si alta chestie care mi-a placut: aproape toata lumea face sport aicea: ori merge cu bicicleta, ori jogging prelungit de-a lungul Dunarii unde peisajul este deasemenea de vis.

HANOVRA, este si nu este....
fiind un oras destul de mare, atrage multi emigranti...
din cauza asta sta mai prost la capitolul curatenie publica, dar se poate mandri cu una dintre cele mai frumoasa gradini zoologice din Europa, situata in interiorul padurii EILENRIEDE.
(intrare 26 euro/pers dar se pot face niste combinatii mai ieftine cu copiii sau grupurile)
Gradina din poze se numeste HERRENHAUSER (gradina regala si palatul regal, deasemenea se afla tot aici) si e o oaza verde de toata splendoarea in centrul orasului. tot acolo sunt facute si pozele celelalte,fiindca tot aici se poate vizita si acvariul (SEA LIFE)unde poti sta o zi intreaga ca sigur nu te plictisesti.
cam atat.
multumita, dragon_fly?

Last edited by rvn : 06 Oct 2010 at 23:15.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif