Nu e nici un fel de scamatorie. Am eliminat doar părţile care povesteau filmul şi aprecierile despre regizori, care nu aveau legătură cu filmul. (Sorry, n-am reuşit să colorez literele

)
One of the film's writer-directors, Razvan Radulescu, is a leading screenwriter within that flourishing scene, among whose credits is Cristi Puiu's extraordinary "The Death of Mr. Lazarescu."
Asta mi s-a părut tot naraţiune:
The film by Radulescu and Raaf depicts the inevitable misunderstandings between parents and children (that don’t seem to get resolved even after 40 years), as well s the indecisions and regrets of those who leave their families and their roots to find a new, independent serenity.
Şi următoarele mi s-au părut irelevante.
T
he hip, understated elegance of her clothes and hair contrast with the Old World clutter of her parents' apartment. (The excellent, cliche-free production design throws in such unexpected touches as a Glen Campbell album amid the shelves of books.
It becomes increasingly clear how unloved Felicia feels ...
Chiar şi acest ”
promising duo” se referă la cei doi, nu la ceea ce au creat. Şi, oricum, ”promiţător” e o apreciere foarte moderată.
Poţi să le consideri cum vrei, chiar şi pozitive, dar nu avem de-a face cu două cronici. Sunt două film review-uri, de prezentare, apărute pe două website-uri. Cele câteva fraze apreciative, foarte moderate, sunt departe de osanalele unor critici de-ai noştri. Din câte am găsit autoarele articolelor nu sunt critici de film. Mi-ar plăcea să văd şi niscaiva cronici serioase.
Înţeleg intenţia ta de a proteja un debut promiţător, dar ”Felicia...” nu e vreo capodoperă. Faptele sunt fapte: nu e un film pentru public; cu excepţia unor cronicari români, critica străină îl cam ignoră. Atunci, ce îl face un ”film bun”?
Mai putem încerca şi altfel... Să stabilim un sistem de referinţă. ”4,3,2”, ”Poliţist adjectiv”, ”Hârtia va fi albastră”, ”Restul e tăcere”, ”California Dreamin' ”, ”Pescuit sportiv”, ”Marţi, după Crăciun” (dacă vrei, mai adaugă) şi ”Felicia...” În topul tău unde se situează ultimul?