View Single Post
Old 05 Oct 2010, 04:22   #258
miercuri
Guru

miercuri

Originally Posted by marius_em:
a casatoriilor poligame, care, contrar preconceptiilor, pot functiona
Casatoriile poligame sau multiple? Pentru ca in SUA de curand a aparut si problema asta, a casatoriilor intre mai mult de doua persoane, adica ei sunt 3/4/5/6 intr-o relatie si vor sa fie recunoscuti oficial ca o familie. Mie mi se pare cu atat mai riscant din punct de vedere legal pentru ca nu poti da o lege in care poti spune ca o casatorie se limiteaza la un numar x de persoane, sa zicem 10, iar apoi sa se trezeasca 11 persoane care se simt discriminate ca nu se pot casatori impreuna. Cum poti preveni asadar casatorii multiple din interes in care sa fie implicate un numar urias de persoane care cauta diverse avantaje financiare, fiscale etc? Pe scurt, legalizarea casatoriei pentru mai mult de doua persoane mi se pare o masura extrem de instabila.

Cat despre misoginie, este punctul central al discriminarilor sexiste, al prejudecatilor fata de femei. Ca nu exista nimic care sa o justifice, oricat ar incerca danonino sa se convinga singur, e partea a doua. Mie mi se pare ca s-a discutat destul de ontopic aici.

Btw, de testul Bechdel stiati?

Last edited by miercuri : 05 Oct 2010 at 04:37.
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif