Originally Posted by keepwalking:
de unde stiu asta Andrei Gorzo, Andrei Rus?
ce au facut acesti oameni de isi dau cu parerea despre film?
cine i-a invatat? ce au facut de au ajuns in postura asta?
au studiat undeva despre film? au stat pe platouri? au scris un scenariu? au facut un decupaj? au pus mana pe pix si au scris macar pe un colt de caiet "Interior. Zi. Sufragerie"?
au dirijat 100 de oameni pe un platou de filmare?
au scris macar o nuvela? sau un roman? au gandit vreodata vreo intriga, vreo idee, vreun personaj?
doar intreb.
si astept raspunsuri clare, obiective, documentate.
|
Eu raspund despre cine stiu concret. Ambii au facut UNATC-ul, specializarea CAV.
Asta insemana ca: au scris scenarii, au fost la filmari, au jucat in proiecte studentesti, au citit multe carti de specialitate si au vazut extrem extrem de multe filme. Au fost la festivaluri de film. Gorzo chiar se ocupa de selectia de la Next iar Andrei Rus s-a ocupat de cineclubul de la cinemateca si de filmele proiectate acolo. Mai mult decat sa scrie cronici, au fost chiar pusi in situatia de a judeca si evalua o serie de filme, de car epoate nici nu se stia nimic inainte.
Au o cultura cinematografica imensa si sunt la modul cel mai sincer super pasionati de cinema.
Din punctul meu de vedere nu exista nici un dubiu ca sunt amandoi super competenti si talentati la ceea ce fac.
aaa, ca n-o sa-mi placa toate filmele care le plac lor, sau ca voi aprecia filme care lor le displac profund, sau ca pur si simplu parerile lor se vor contrazice in anumite instante, asta este cu totul altceva.
O cronica buna (ca si un film bun de altfel), nu tine numai de cine o face, ci si de cine o citeste si cum o citeste. Atata vreme cat oamenii astia isi vor argumenta parerile si vor fi deschisi la discutii, nici nu ma intereseaza daca le place sau nu le place un anumit film, ci pur si simplu ce reusesc sa vada in el.