Mi-e greu sa inteleg ce naiba tocmai am vazut. Cum poate unul care a facut Planet Terror, sa o dea in bara in halul asta cu un subiect ce anunta un film epic. Astept filmul asta de anul trecut. Cum e posibil sa faci si Planet Terror si Machete, practic ambele filme ce omagiaza/parodiaza filmele B de le vedeam cand eram mai mici.?
Pai diferenta e ca la Planet Terror chiar razi. La Machete schitezi niste zambete la inceput, mai mult din anticipare, cu trailerul chiar reusit inca proaspat in memorie.
Sau poate ca Planet Terror doar pentru asta e facut, sa te faca sa razi, pe cand in Machete, Rodriguez, vrea sa transmita un mesaj, desi in final nu reuseste decat sa maculeze acel mesaj, sa-l ridiculizeze. Dupa filmul asta, esti mai degraba de partea anti-imigrantilor, decat sa simpatizezi cu saramanii mexicani de sunt fugariti pe granita Texasului.
Sau poate ca Rodriguez a tinut intr-un mod atat de tampit sa recicleze in film scene din acel trailer fals din Grindhouse, incat a iesit pur si simplu o varza la montaj (si nu e vorba de acele sariri peste cadre din filmele B).
Daca tot vrei sa faci un film cu limba in obraz, fa-l cu umor. Machete nu are nici umor, nu e nici cool, nu are nici macar scene bune de actiune. Are gagici bune, dar meh... le-am mai vazut.
Pentru fanii genului, care vor sa vada umor, actiune si badasserie in stilul 'oldie' a la Chuck Norris, recomand mai degraba "Black Dynamite", un film destul de recent, de anul trecut parca, ce parodiaza filmele blaxploitation din anii 70. Machete e doar o pierdere de timp.