Originally Posted by Frank:
In viziunea dnului Maier ”manele cinematografice” ar fi si filmele lui Chaplin, alea pline de naivitate, ”intocmite in chei estetice si narative primitive”.
|
lool - doamne feri, in ziua in care as zice asa ceva n-as mai iesi din casa!!
Chaplin e
autor de cinema, e un fin observator a tot ce inseamna obisnuinta umana, rostirea lui e plina de farmec uman si de umanism, Chaplin are gust, umorul sau atinge realitatea subtil si are spirit critic viu (vezi Modern Times).
Modern Times si The Gold Rush sint filme pe care le-as recomanda oricui ar vrea sa parcurga o istorie sumara a cinematografiei!
nu te imbata cu matasea broastei de pe balti statute, ca pe linga Chaplin cam asta e Nunta in Basarabia!
@Judex - LiterNet - voluntariat
LiterNet mi-a oferit vizibilitate, acreditari si relatii, care fac mult mult decit multi bani.
doar revista Tribuna din Cluj ma plateste. in trecut, colaborarile cu republik (redactia lui Mihai Chirilov) sau cinemagia au fost, de asemenea, platite.
@Pitbull - nu vreau sa rascolesc trecutul, la gestul acela m-am referit, indiferent cum il numesti, nu trebuia facut. treaba aia nu cred ca poate fi reparata, nu in ochii lui als sau Razvan, si pentru mine e ceva dintr-o alta lume decit aceea a intelectualilor, daca e sa o numesc generic. bine, mie mi se par deplasate si formulele de adresare pe care le-am subliniat in comentariile lui Grozo la textul meu si la testul lui Andrei Rus, asa ca iti dai seama cum privesc acel gest