View Single Post
Old 23 Sep 2010, 20:08   #185
c.ghevara
Guru

c.ghevara

Două texte foarte diferite. Primul e analiza unui film. Al doilea e analiza analizei. Într-adevăr steril... textul al doilea. Şi nu e nici un knock-down. E shadow boxing cu un adversar care e cu spatele la tine, că are altă treabă.

@Keep

De unde e fragmentul lui Puiu? Mi-a plăcut foarte mult. Dacă e, aş vrea să-l citesc integral. În rest, fii şi tu mai înţelegător! Într-o ţară în care totul e la pământ şi de căcat, în care cea mai sigură promovare ţi-o oferă pila şi banul, nu competenţa, de ce ar trebui ca criticii de film să facă excepţie, să fie o castă superioară, nobilă, incoruptibilă, 100% obiectivă? Şi ei sunt oameni. Şi tot în România trăiesc. Sunt parte a unui sistem. Aşa că nu te mai revolta pe forumuri! Munceşte, scrie, construieşte, în loc să te enervezi şi să te demobilizezi! Acceptă sistemul aşa de căcat cum e, sau luptă-te cu el, încercând să-l demolezi. Chiar dacă demolarea asta, raportată la mijloacele şi puterile tale, înseamnă să îi râcâi vopseaua cu unghia. Şi chiar dacă asta poate părea altora o luptă cu morile de vânt. Eu îi admir, îi simpatizez şi îi îi susţin pe cei care se luptă cu morile de vânt... Un politician de vârsta mea îmi dădea o lecţie, când am luat apărarea unor tineri ecologişti: "Domnule, cu toţii suntem idealişti la 20 de ani, devenim pragmatici la 30 şi înţelepţi la 50". I-am răspuns: "Sau confundăm înţelepciunea cu laşitatea, şi ne trezim, la 50, că am dus o viaţă de căcat, tocmai pentru că ne-au lipsit idealurile".

Last edited by c.ghevara : 23 Sep 2010 at 20:22.
c.ghevara is offline   Reply With Quote sendpm.gif