Originally Posted by keepwalking:
E nevoie ca de partea cealaltă să existe oameni care să opună rezistenţă, să zică NU acestui spirit de gaşcă. Băi, NU! Aici intrăm în lumea cinemaului, aici intrăm în lumea spectacolului, iar judecata reclamă criterii, exigenţă şi rectitudine. Nu putem zice: Frate, am fost la o bere sau mi-ai reparat maşina sau mi-ai zugrăvit în casă, gata, scriu şi eu, la schimb, un articol elogios despre mizeria pe care tocmai ai făcut-o. Nu-i OK. Băi, îţi mulţumesc, suntem prieteni, dar ai făcut un film prost. Mai bine nu scriu. Mi se pare prost filmul, nu vreau să scriu. Dar nu. Şi-acum ce-o să se-ntâmple? Este un fel de lose-lose situation. În varianta asta pierd şi ăla care a făcut filmul, şi ăla care a scris cronica. Unul direcţia, celălalt credibilitatea. Nu ştiu dacă merită.
|
exagerezi.exagerezi.exagerezi....de "n" ori ai zis astea. n-ai dreptate.
1. trebuie sa fii naiv sa crezi ca un cronicar ar face lobby unui film prost, pentru o bere.
si nici un regizor n-ar zugravi casa cuiva, tot pentru chestia asta.
ar insemna o cheltuiala prea mare si nu merita, crede-ma!
de ce? fiindca, keppy, inca n-ai inteles ceva: foarte putine persoane merg la cinema sa vada un film romanesc, impinsi de cronicareala lui Pitbull, a Iuliei Blaga sau a lui CTP.
astea sunt barometru doar pentru profesionistii in domeniu, nicidecum pentru publicul larg, intelege o data pentru totdeauna chestia asta. daca vrei.
2.asta cu pierdutul credibilitatii si a directiei e discutabila. pana la urma, fiecare are fanii lui.
si ala cu filmul si cronicarul.