View Single Post
Old 22 Sep 2010, 12:16   #134
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by keepwalking:
ceea ce am face sa fiu atat de inversunat in fata unor productii precum cea care face subiectul acestui topic este faptul ca ma simt deconcertat in fata aprecierilor elogioase aduse unui scenariu foarte banal.
si aici toti scenaristii ma inteleg foarte bine.
fii sigura, rvn, ca prin mintea noastra au trecut zeci de idei precum cea din "marti, dupa craciun"...sau "felicia..."...sau "boogie"...
dar le-am retezat din start, considerandu-le, pe buna dreptate, nesemnificative, fara potential cinematografic, nemultumitoare pentru modul in care vedem noi manifestarea noastra ca scriitori.
noi cautam mereu idei, personaje, fapte, intamplari cat mai expresive, mai inedite, mai pline de imaginatie.
de aceea ramanem perplecsi cand vedem ca sunt apreciati oameni care au ales calea banalitatii, a "feliilor de viata", a subiectelor fade, fumate.
nu ne-ar fi fost deloc greu sa scriem un scenariu precum cel de la "marti, dupa craciun".
doar ca nu vedem asa directia pe care ne-o dorim in carierele noastre.

keep,
chiar eu am zis de mai multe ori ca "ideea" filmului e banala( asta poate insemna oarecum, in perceptia mea, subliniez asta si scenariul).
dar, tot eu am spus apoi, ca uite: Radu Muntean si actorii au reusit sa faca ceva ca sa-i salveze banalitatea. asta e parerea mea. in asta cred eu, consta meritul filmului.
nu ma indoiesc de faptul ca poti oricand sa scrii un scenariu cel putin la acelasi nivel sau chiar mai bun ca asta, dar keepy.....dovedeste!
unde sunt personajele noi, inedite, expresive? vreau sa le vad intr-un film!
pana atunci...ramanem la ce avem. si trebuie sa ne bucuram de asta.filmele noului val nu sunt nici pe departe capodopere, dar ele s-au inscris pe un drum, ne arata o directie...care nu e rea deloc.
mie imi plac "feliile de viata". sunt simple, ma regasesc in ele, invat ceva din povestea interpretata de personaje...traiesc odata cu ele.asta mi-a placut si la "Marti, dupa Craciun".
sigur, din perspectiva unui profesionist al domeniului, se pot vedea defectele "tehnice" ca sa zic asa.
dar, alea sunt prea putin percepute de spectator.el e captivat imediat de firul epic si chipul actorului. asta-l atrage pe el si pentru asta trebuie facute filmele..
si nu pot decat sa va urez noroc si tie si lui c. in efortul vostru de a-i depasi pe ei, folosind si alte metode, cu toate ca raman la convingerea mea: lupta voastra e inutila.se da cu morile de vant.

Last edited by rvn : 22 Sep 2010 at 12:24.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif