View Single Post
Old 22 Sep 2010, 11:22   #133
keepwalking
Guru

keepwalking

si mai vreau sa explic ceva lui rvn si celor care isi inchipuie ca unele comentarii vin dintr-o neagra invidie.
cei care scriu sau incearca sa scrie scenarii ma vor intelege, cred.

deci, rvn...nu avem nici un strop de invidie pentru regizorii sau scenaristii "noului val".
eu personal nu-mi doresc nici un fel de glorie.
sunt un tip foarte rezervat si nu reusesc niciodata sa ma bucur de unele lucruri bune care mi se intampla, iar daca, totusi, ma bucur, o fac intr-un mod foarte interiorizat.
sunt frigid in fata excitatiilor care tin de succes.

ceea ce ma face sa fiu atat de inversunat in fata unor productii precum cea care face subiectul acestui topic este faptul ca ma simt deconcertat in fata aprecierilor elogioase aduse unui scenariu foarte banal.
si aici toti scenaristii ma inteleg foarte bine.
fii sigura, rvn, ca prin mintea noastra au trecut zeci de idei precum cea din "marti, dupa craciun"...sau "felicia..."...sau "boogie"...
dar le-am retezat din start, considerandu-le, pe buna dreptate, nesemnificative, fara potential cinematografic, nemultumitoare pentru modul in care vedem noi manifestarea noastra ca scriitori.
noi cautam mereu idei, personaje, fapte, intamplari cat mai expresive, mai inedite, mai pline de imaginatie.
de aceea ramanem perplecsi cand vedem ca sunt apreciati oameni care au ales calea banalitatii, a "feliilor de viata", a subiectelor fade, fumate.
nu ne-ar fi fost deloc greu sa scriem un scenariu precum cel de la "marti, dupa craciun".
doar ca nu vedem asa directia pe care ne-o dorim in carierele noastre.
keepwalking is offline   Reply With Quote sendpm.gif