View Single Post
Old 18 Sep 2010, 23:30   #99
keepwalking
Guru

keepwalking

bai, stati oleaca.
da, intr-adevar, am scris niste mesaje pe care le-am sters a doua zi dimineata, ca rezultat al unei scurte evaluari asupra cronicii lui pit.
omul asta, drag mie, are prea multa bunatatate si larghete de inima cu diversi regizori tineri, ca efect al unei cauze inexplicabile mie.
exagereaza in unele privinte, dar o face in mod tonic, adica iti ofera tie, ca cititor, o fluenta a lecturii care se potriveste de minune cu asteptarile tale.
problema e ca asteptarile astea sunt ale cititorilor carora le place ca totul sa fie bine, frumos, linistit in orice ar fi privi, in orice ar gandi, in orice ar face.
de pilda, mie, care zic "multumesc" celui caruia ii dau voie sa treaca primul printr-o usa deschisa de mine, desi el ar fi trebuit sa-mi multumeasca.
cred ca intelegeti sentimentul, cand spuneti "multumesc" celui care ar fi trebuit sa va fi spus el primul "multumesc". dar, pentru ca sunteti baieti buni si aveti inscris in limbajul bunului simt inscrisa aceasta replica, o folositi voi primii.
cam asa sunt si cronicile lui pit, pline de bun simt si doldora de "multumesc pt ca existi, radu muntean....sau oricare ar fi numele tau".
mie, personal, va spun sincer, nu-mi pasa de filmele lui muntean sau altora la fel de mediocri ca el, de care s-a umplut cinematografia romaneasca contemporana.

oameni care au avut un simt pervers al oportunismului dramaturgic, oameni care folosesc o idee extrem de simpla si uzata (un tip insurat care are o amanta) si o baga pe o piata romaneasca care musteste de snobism = succes asigurat!
o sa vad si eu filmul, dar sunt extrem de convins ca radu muntean nu-mi va oferi o solutie nemaiintalnita a problemei ce rezulta dintr-un triunghi amoros.
mai ales dupa o ora de plictiseala si clisee, recunoscuta de pit.
sa fim seriosi si cumpatati cu trairile si aprecierile noastre.
astfel de filme vezi de doua ori pe luna pe orice canal de televiziune din europa.
trunghiurile astea amoroase sunt folosite de strabunicii telenovelelor sudamericane.
de ce sa facem un eveniment dintr-o resapare a acestui subiect?
ok, radu muntean are un anumit grad de profesionalism, fie si slefuit de reclamele cu dorel electricianul.
dar sa nu cadem in cur la fiecare poveste depanata de doi scenaristi uzati si conformisiti.
pentru ca razvan radulescu mi se pare limitat si fara perspective, o spun sincer.
alexandru baciu nu-mi spune nimic ca si coscenarist.
in fine, voi vedea filmul, dar nu-mi place atmosfera.
am ajuns intr-un punct in care inchinam lauri unui film de duzina.
bun, dar de duzina.
e extrem de putin dupa 10 ani de "nou val", de "noua directie", de "noua generatie".

Last edited by keepwalking : 18 Sep 2010 at 23:33.
keepwalking is offline   Reply With Quote sendpm.gif