l-am auzit sambata pe Florin vorbind despre film,despre filmari , despre cum a ales el grupul format din 17 detinuti. a fost destul de modest. ceea ce am apreciat, si in acelasi timp a fost entuziast cand vorbea despre experienta avuta cu acei tineri . eu imi imaginam ca a dorit oarecum sa schimbe viata celor 17 cu care a lucrat ( pe cat de posibil, imi dau seama ca este foarte irealist), da nu a fost asa. a fost pe post de observator mai mult . ceea ce eu nu inteleg , nu inteleg neimplicarea (iarasi imho) - in sens legatura cu cei 17 strict profesionala.
la un moment dat povestea despre reactiile detinutilor din alte inchisori si a zis ca au fost destul de
pasivi/neimpresionati. reactionau in mare parte la scenele cu vioelnta si reactionau multumiti la scenele unde politistii erau umiliti/injurati etc. despre scena rapirii si evadarii au zis ca e foarte ireala, lucru recunoscut si de Florin.
cand i-am adresat intrebarea - ce regizor l-a marcat, impresionat cel mai mult ? a raspuns - Robert Bresson .
si o remarca personala, in momentul cand l-am vazut pe Mihai Constatin in film, toata drama filmului a scazut mult. imi provoaca doar emotii pozitive.
p.s. mi-am mai amintit cateva detalii.
la intrebarea despre scene improvizate a raspuns ca exista doar una, cea cu bataia in dormitoare, care defapt i-a fost facuta cadou - au vrut ei sa arate cum se trantesc. a fost si ultima scena filmata . ( din spusele regizorului nu avea intentia de a include o scena din asta, dar iata pana la urma a facut-o ).
povestea mamei in scenariu nu a fost inclusa de Florin, a aparut pe parcurs din discutiile cu copiii.
personajul lui Ursu a fost mult mai complex, si mai multe scene nu au fost incluse pentru a centra atentia pe personajul central. ( si din cate am inteles Florin intentioneaza sa mai filmeze un film cu partiiciparea celuia care la jucat pe Ursu).
Last edited by gropitse : 13 Sep 2010 at 23:15.
|