Originally Posted by civica65:
“Individul acesta se trezeşte de dimineaţă şi, în timp ce se bărbiereşte, se întreabă cine este cel pe care îl zăreşte în oglindă”, spune regizorul, lăsînd să se înţeleagă că acesta este momentul în care personajul său ia decizia de a se sinucide. “Mai departe, bătrînul coboară la metrou, ia un tren fără o destinaţie precisă. Aici el întîlneşte o serie de indivizi. Unii îl recunosc, alţii habar nu au de el. Privind la ei, cum urcă şi coboară din tren, bătrînul îşi retrăieşte propria viaţă”, mai dezvăluie cineastul din secretele ultimului său film. Mărturisirile ce au urmat au fost de-a dreptul delirante. “Finalul acestui film, cu care eu mă identific, îl văd în felul următor: bătrînul ajunge la capăt de linie. Cînd ajunge la suprafaţă, zăreşte o clădire din asta superbă, înaltă, cu douăzeci şi ceva de etaje, pe aici pe undeva (regizorul a indicat clădirea Televiziunii Române, n.r.). Se urcă în clădirea aia şi ia liftul. Tot aşa, intră şi ies oameni şi mai are şi cu ăştia o discuţie, două. Se urcă pe acoperiş şi… se duce la margine… zîmbeşte şi se aruncă în gol. Gata! Atît am avut de spus”
|
Ce-i idioţenia asta...?