View Single Post
Old 11 Sep 2010, 15:30   #322
Memeito
Junior

Memeito

E plin forumul de filmele românesti de exceptie din ultimii zece ani - inclusiv discutii, comentarii, cronici. Citeste-le. Doar nu crezi cä m-apuc acum sä ti le însir aici.

Tot nu sunt convins de filmele romanesti. Am mai spus-o : cand americanii fac filme gen Avatar, Inception,The Dark Knight,etc. noi sa venim cu porcarii rasuflate gen 4,3,2 , Moartea Domnului Lazarescu sau Politist Adjectiv - mi se pare depasit si aberant...

Nu cred cä menirea ta este cinematografia - aproape sigur, e doar o exaltare copiläreascä. Esti foarte imatur pentru 28 de ani. Judeci cam la nivelul unui pusti de 11-12, cam tâmpitel.

Serios? Ce te face sa crezi asta?

Incearcä sä întelegi un lucru: regia de film este una dintre cele mai complexe, dificile, grele meserii din lume. Necesitä un cumul de date native exceptionale care nu se întrunesc decât foarte rar la un individ. Si nici atâta nu e de ajuns. Mai are nevoie si de studii îndelungate, temeinice, aprofundate, si de foarte multä experientä profesionalä si de viatä.

De acord..care e problema?

E incredibil cum, în aceste conditii, apar mereu tot felul de copilasi nätângi, care-si închipuie cä gata, au väzut nu stiu câtre filme la cinema, si-s în stare sä facä si ei la fel - färä pregätire, färä studii, färä experientä, da' ce sä vezi, uite taman ei au tot felul de proiecte geniale care-au sä lase toatä lumea pe coada fracului, taman în ei zac viitorii Orson Welles, Chaplin, Hitchcock, Spielberg sau Tarantino!

Nu sunt un copilas natang nivelul meu de cunostiinte este vast superior multora dintre personajele de pe pe acest forum si chiar indraznesc sa spun mai mare decat al unor regizori.
Mi s-a intamplat in dese randuri sa ma uit la un film si sa imi zic: "Uite, eu scena asta as fi filmat-o altfel" sau "As fi pus alta muzica aici, ca nu se potriveste asta"...

Ce sä-ti povestesc - "eu stiu cä voi ajunge cineva!" Nu stii nimic, confunzi visele cu ochii deschisi cu realitatea.
Ce sä-ti povestesc - "cinematografia e menirea mea!" Nu e. Dacä era, ai fi discutat la alt nivel.

Cam la ce nivel am fi discutat ma rog?

ai stat 28 de ani sau cati spuneai ca ai (multi inainte) sa inveti niste chestii care nu iti plac?...
pentru ce un asemenea compromis?... ah, sau abia acum ti-ai dat seama ca menirea ta este cinematografia... da... poate...
si peste 5 ani o sa iti dai seama ca menirea ta e sa te calugaresti...

Inainte voiam sa fiu scriitor, dar din pacate lumea nu prea mai citeste acum, lucrurile s-au schimbat,numele unui scriitor nu mai are aceiasi greutate fata de cel al unui regizor...in fine-literatura, filmul - sunt modalitati diferite de a expune niste idei- am hotarat in cele din urma sa aleg filmul.

Ridicolul este tributul plătit geniului de către mediocritate.
Memeito is offline   Reply With Quote sendpm.gif