View Single Post
Old 11 Sep 2010, 12:52   #318
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

E plin forumul de filmele românesti de exceptie din ultimii zece ani - inclusiv discutii, comentarii, cronici. Citeste-le. Doar nu crezi cä m-apuc acum sä ti le însir aici.

Nu cred cä menirea ta este cinematografia - aproape sigur, e doar o exaltare copiläreascä. Esti foarte imatur pentru 28 de ani. Judeci cam la nivelul unui pusti de 11-12, cam tâmpitel.

Incearcä sä întelegi un lucru: regia de film este una dintre cele mai complexe, dificile, grele meserii din lume. Necesitä un cumul de date native exceptionale care nu se întrunesc decât foarte rar la un individ. Si nici atâta nu e de ajuns. Mai are nevoie si de studii îndelungate, temeinice, aprofundate, si de foarte multä experientä profesionalä si de viatä.
E incredibil cum, în aceste conditii, apar mereu tot felul de copilasi nätângi, care-si închipuie cä gata, au väzut nu stiu câtre filme la cinema, si-s în stare sä facä si ei la fel - färä pregätire, färä studii, färä experientä, da' ce sä vezi, uite taman ei au tot felul de proiecte geniale care-au sä lase toatä lumea pe coada fracului, taman în ei zac viitorii Orson Welles, Chaplin, Hitchcock, Spielberg sau Tarantino!

Ce sä-ti povestesc - "eu stiu cä voi ajunge cineva!" Nu stii nimic, confunzi visele cu ochii deschisi cu realitatea.
Ce sä-ti povestesc - "cinematografia e menirea mea!" Nu e. Dacä era, ai fi discutat la alt nivel.

Bäiete dragä, DESTEPTAREA!
Träim în LUMEA REALA, nu-n Laponia lui Mos Cräcilä!
(Sau în pädurea lu' Scufila Mosie, cum pe bunä dreptate mentiona mai sus Dragonfly.)

Last edited by Pitbull : 11 Sep 2010 at 12:56.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif