View Single Post
Old 02 Sep 2010, 21:12   #181
Alice_Fluture
Guru

Alice_Fluture

Perfer un medic care nu scrie prea corect gramatical romaneste dar stie exact ce sa faca in meseria lui, decit un medic intelectual care o ia razna in mijlocu' operatiei si-ti taie ficatu' cind tu te operai de amigdalita... Sau sa-ti faca un "trei-in-unu" fara sa stii, cum a patit un prieten (s-a dus pentru deviatie de sept, i-au scurtat aia si omusorul, ca cica sa nu mai sforaie, si i-au scos si amigdalele, deh, ca erau in plus). Dar, wow, ce off topic de j'de pagini ar iesi de aici.

E un fenomen trist asta cu degradarea nivelului intelectual al medicilor de la noi. Foarte putini mai citesc beletristica dupa ce intra la facultate. Apoi dupa ce termina sint preocupati de cariera. Daca mai pun mina pe ceva publicatii de specialitate, reviste, seara un film, un Discovery - totusi au gusturi mai elevate fata de restu' populatiei - si cam atit, in timp, nu rideti, dar exercitiul scrierii se cam pierde. Doar in retete nu scrii "ia-ti pastilele de doua ori pe zi"...

[Iar asta cu i din a si sunt/sint a zapacit pe foarte multa lume, desi nu mi-a sarit in ochi la teo asa ceva, o scriu pe lista ca sa va dau mici perlutze din diverse paturi sociale (anchis, sant, a tara - unde a e fostul i, sper ca e clar, imi pun si eu diacriticele asap)]

INSA: Daca tanti Mitza de la piata se uita la telenovele, doctorii nostri fac audienta la Seinfeld, la Dr. House si alte seriale de calitate. Nu e chiar frumos sa-i punem pe toti intr-o mare oala. Eu daca ma gindesc sa fac ceva "de public", la ei si la altii cu IQ mai normal ma gindesc ca target. Ce aveti impotriva unei comedii oneste, cu umor adevarat, cum sint, de ex. "Punch Drunk Love" sau "50 First Dates"?

Inteleg ce v-a "suparat" de-ati sarit pe Teo, insa pe mine m-a incalzit, iaca, acest mic si modest paragraf strecurat spre final:

Originally Posted by teo_k3:
Am ales medicina pentru ca este o ‘mostenire de familie’, am ales filmul pentru ca este o pasiune, din pacate este doar o pasiune de care nu mai am timp sa o aprofundez. Va trebui sa ma resemnez si sa citesc pe forumuri despre ele speranad ca cineva va face si un film romanesc pe placul meu si al miilor de spectatori.

Inteleg de aici, Teo, ca esti dezamagit de filmele romanesti (da' "Filantropica" nu ti-a placut? "Occident"? "Marfa si banii"? "Furia"? "California Dreamin' "? Si o lunga serie de scurtmetraje care mai de care mai faine si "de public"?) si fie ne tragi la raspundere, fie ai deja tentative sa iei atitudine concret si vrei sa ne propui macar o directie, daca n-ai cumva si ceva idei de scenarii, precum amicul Daniel.

Eu vreau sa stiu ce fel de filme romanesti vrei sa vezi, Teo (cu ce exemple vrei tu), pentru ca esti pe target audience-ul meu si vreau sa-ti iau banii pe bilet Si iaca, am scazut 2 trepte in ochii lui Abbas. Dar un astfel de proiect se opreste sub linie la CNC si iata raspunsul real pentru Teo: nu pe noi trebuie sa ne tragi de mineca, fiindca unii chiar vrem sa facem si film de public de calitate (cum ti-am scris mai 'nainte, comedie buna, musical, film pt. copii...)

Aurea mediocritas nu este o sintagma jignitoare si cred ca publicul romanesc ar veni in cinematografe (alea care mai sint, din nefericire) la filmul de limba romana in numar mai mare cu ajutorul unor astfel de filme fara pretentii de mare arta, dar la un nivel intelectual deasupra "Garcea si oltenii". Si-am avea si noi o industrie mai sanatoasa, in care filmele sa faca si "doar incasari", nu numai premiere obscure sau triumfuri festivaliere.

Stiu ca exista ceva miscare si la noi in zona asta, insa prea putin. Deci, Teo, eu te ascult, da comanda! Dar trebuie sa stii cit de greu se face un film si sa nu judeci ceea ce nu cunosti in amanunt. Opinia e opinie, dar nu trece la acuzatii. Fiecare regizor vrea sa-si faca filmele lui, inainte de toate. Insa nu e rea nici strategia "one for them, one for me" pe care o aplica regizori importanti de pe meleaguri mai prielnice filmului...
Passion. No one wants to finance the film of a passionless individual. What most people want is to ride your passion. They want to feel that they're part of something magnificent and exciting. And if you're not passionate - fake it. - R. Avary

Last edited by Alice_Fluture : 02 Sep 2010 at 21:25.
Alice_Fluture is offline   Reply With Quote sendpm.gif