Vad ca cineva de aici vrea sa faca un film despre mine.
Sunt doctor. Scriu la repezeala si cu greseli de ortografie. Mananc litere ca multi altii de aici . Sunt un simplu spectator.
Filme preferate :
Actiune : - Stapanul inelelor, Avatar, Piratii din Caraibe, Face/off, Con air, Star Words ……
Comedii: The Hangover, How to Lose a Guy in 10 Days, ………..
Romanesti: Toate panzele sus, Nea Marin miliardarul, Liceenii, ……………..
Dupa o zi petrecuta cu toti “bolnavii/drogatii/betivii…… “, ….. vreau sa vad un film comercial. Vad suficiente drame romanesti zi de zi prin spitale. Cand ma uit la un film vreau sa ma relaxez, nu vreau sa-mi « extind nervii » si acasa.
Considera ca sunt un simplu spectator, considera ca nu am nici un background in scenaristica. Am vrut sa-ti dau un feedback doar dupa ce termin si filmul Pescuit sportiv. Am fost intrerupt de un tigan care a intrat disperat la mine in cabinet :
« - Domn doftor, fata Piranda !
- Fata ?
- Nu e fata, e baiat, dar fata acum.!”
Abia dupa ce a terminat nasterea m-am prins de ce a zis “fata”. Era mirosul de vina.
In Pescuit Sportiv replicile mi se par lipsite de imaginatie. Mi s-a parut groaznic de prost, fara cap si fara coada, fara scop si fara profesonalism. Mi-a parut rau ca am pierdut timpul vazandu-l Este un film fara coloana vertebrala. Nu am mai vazut un film asa prost de multa vreme. Jocul actorilor este artifical. Lovesti pe cineva cu masina iar cand aceasta se trezeste ii spui ca tu cautai urzici in padure. O iei drept o proasta. Sa treci peste cineva asa cu masina si sa nu-i rupi nimic? Nu stiu ce a fost in capul regizorului care a facut filmul.
Daniel, am citit scenariul tau. La partea “ artistica” nu ma pronunt, nu sunt expert. Sinopsisul e prost facut. Scenariu mi-a placut. Prima parte nu are nimic complicat de filmat. Scoate-l pe Raul din scenariu si vei avea o actiune liniara. Considera ca Daniel 2 este fratele geaman care nu se intelege bine cu Cornelia. Renunta la partea a doua. Daca nu o sa-ti iasa filmulul o sa ramai cel putin cu o distractie cu prietenii. Sa nu fi dezamagit de rezultat. In felul asta o sa dai cu capul si poate o sa-ti dai seama mai bine unde ai gresit.
Am vazut ca multi ti-au pus tot felul de intrebari despre partea a doua a scenariului, care inca probabil nu ai scriso si comenteaza neintelegand care este ideea primei parti.
Daca ai fi adus scenariul Avatar, te-ar fi intrebat de ce muntii plutesc, de ce “caii” au 6 picioare, de ce “pielea salbaticilor” e albastra de ce nu verde, cum au ajuns oamenii pe aceasta planeta, cum se inmultesc “salbaticii”. Daca spui toate detaliile unui filmul acesta si-ar pierde din farmec.
Pentru a intra cu un scenariu in randurile scenaristiilor adevarati va trebui sa le urmezi sfatul unora de aici, nu este suficien doar sa ai idei.
Ca sa faci un film, va trebui sa incepi de undeva, altfel nu vei fi bagat niciodata in seama in cinematografie, nu e suficient doar sa studiezi, ai nevoie de practica. Cinematografia este un mare partid PCR (Pile Cunostinte si Relatii) Studiaza arta cinematografiei facand un film. Doar incercand sa faci filmul iti vei da seama de potentialul tau.
Pentru toti expertii de aici : Vreau sa stiu cand pot sa vad si eu un film bun, comercial romanesc ? Vreau sa stiu cand vom avea filme in Romania care sa scoata profit, nu doar sa pape banii statului ?
Vreau sa stiu cat la suta din populatia Romaniei prefera filmele voastre artistice si cati le prefera pe cele comerciale, americane ? Cati sunt ca voi si cati sunt ca mine ?
Pote ar trebui sa faceti un film despre voi, oameni cu experienta scenaristica/ artistica/de televiziune/de scriitori/……………. care nu mai au nici o idee buna de film lasand la o parte ideea lui Daniel, un incepator.
|