Originally Posted by vds:
Sa intelegem ca esti din categoria celor care abia asteapta sa vada un film romanesc bun si care s-au saturat de filme banale si cu avorturi, nu? Zic asta pentru ca am ras cu lacrimi acum vreo doua zile, cand o prietena mi-a zis ca ea nu se uita la filme romanesti pentru ca sunt toate proaste. Am intrebat-o de ce zice asta, cate filme romanesti recente a vazut si ea mi-a zis ca a vazut unul, "ala cu avortul", si ca nu se mai uita in viata ei la nici un film romanesc  . "Buna" treaba...
|

Probabil prietena ta se referea la filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile".
Mie in general imi place sa retin numele filmelor pe care le vizionez. Asa am posibilitatea sa mi dau cu parerea si mai nou sa ma contrazic cu unii dintre voi, aici pe forumul Cinemagiei.

Gasesc discutiile de pe acest forum contructive si tocmai de aceea am decis sa iau si eu parte la ele in masura in care ma pricep.
Nu sunt nici eu mare amatoare de filme romanesti, insa trebuie sa recunosc ca avem si productii care merita vizionate. Mie personal mi au placut: Filantropica si Moartea domnului Lazarescu, la sfarsitul caruia m am trezit plangand aproape!

)
Cand spun ca vreau sa vad un film bun romanesc, ma refer la un alt gen de abordare, la un subiect inedit, la ceva care sa ti starneasca interesul si sa te tina cu sufletul la gura pana la sfarsit. Cam asta era ideea mea!