Originally Posted by danielcozma230:
Am crezut ca aici pe forumul CINEMAGIA pot sa gasesc pe cineva cu care sa vorbesc despre film, pareri ......blablabla.
Daca credeti ca va deranjez cu acest subiect si sunteti « prea avansati pentru a va pierde timpul discutand cu mine« spuneti-mi si termin orice discutie legata de el. Am inteles ca scenariul are multe greseli (de orice natura) dar a ramas in discutie si ideea din el.
Am considerat ca aceasta idee de film e mult mai buna decat cea prezentata in « Pescuit Sportiv » sau alte filme cu comunisti tipic romanesti in care nu se intampla nimic si la care nu prea se gasesc spectatori dar se gaseste o « caruta / buzunar » de bani pentru a fi produse.
|
Daniele, ce draq, te credeam băiat mare! Na, că te-ai şi supărat... pe sat. Eu sunt convins că toate sfaturile şi părerile pe care le-ai primit sunt sincere şi bine intenţionate. Ele vin din partea unor oameni care par să aibă oareşce cultură generală, dacă nu chiar cinematografică, şi gusturi motivate obiectiv. Cam toţi au experienţa cititului, unii au şi experienţa scrisului.
Un film nu e o oală mare în care pui la fiert tot ce se nimereşte, în cantităţi aleatorii, pentru ca la sfârşit, printr-o minune, să iasă o poţiune magică. Nu. În facere unui film, ce începe prost, se termină... şi mai prost. Filme proaste din scenarii bune s-au mai văzut. Filme bune din scenarii proaste, mai rar, spre deloc.
Mă mai răsucesc o dată, şi revin la primul meu sfat: fă filmul! Oamenii deştepţi învaţă din experienţa altora, ceilalţi dau cu capul.
În rezumat, iată ce ai la dispoziţie:
SCENARIU: 0.
EXPERIENŢĂ: - la scris în general 0, la scris scenarii 0 (presupun că ăsta e primul), regie 0, producţie 0, filmare 0, actorie 0.
PREGĂTIRE DE SPECIALITATE (orice, legat de film): 0.
DOTĂRI, TEHNICĂ: O cameră împrumutată.
FONDURI: aproximativ 0.
ENTUZIASM, DORINŢĂ: +1 sau +2.
Vrei să faci un film în care vei fi actor principal, pe baza scenariului tău, pe care să-l regizezi, pe care să-l filmeze prietenul cu nunţile, în cel mai bun caz (dacă fimează în posturi, când nu se ţin nunţi), sau vei filma, tot tu, cu o cameră împrumutată.
Părerea generală a celor care au citit scenariul: e prost. Nota mea (de la 1 la 10) e 2. (Ai pe mail câteva argumente).
Dacă tu simţi altfel, dă-le-n pizda mamii lor de sfaturi şi de păreri, şi fă-ţi filmul! Cooptează-l şi pe teo_k3 în echipă! (Prietenii ştiu de ce

) Demonstrază tuturor că au greşit, că tu ai avut dreptate, pentru că nu se pricep la filme comerciale! Îţi doresc sincer să reuşeşti, deşi simt în urină că nu-l vei termina niciodată. Dacă totuşi... Cred că cel mai greu va fi cu spectatorii, când îşi vor cere banii de bilete înapoi. La aia nu mai e loc de întors, nu li se mai poate explica nimic.