Am crezut ca aici pe forumul CINEMAGIA pot sa gasesc pe cineva cu care sa vorbesc despre film, pareri ......blablabla.
Daca credeti ca va deranjez cu acest subiect si sunteti « prea avansati pentru a va pierde timpul discutand cu mine« spuneti-mi si termin orice discutie legata de el. Am inteles ca scenariul are multe greseli (de orice natura) dar a ramas in discutie si ideea din el.
Am considerat ca aceasta idee de film e mult mai buna decat cea prezentata in « Pescuit Sportiv » sau alte filme cu comunisti tipic romanesti in care nu se intampla nimic si la care nu prea se gasesc spectatori dar se gaseste o « caruta / buzunar » de bani pentru a fi produse.
Am considerat ca daca cineva a pus niste intrebari legate de subiectul pe care l-am dechis, e de datoria mea sa-i raspund.
Pentru buticut.
-- 10) Raul asta e mafiot sau spargator de banci? E o mica-mare diferenta. ---
Sa inteleg ca un mafiot nu poate sparge o banca, un popa nu poate avea o amanta, un presedinte nu poate vinde o flota, un senator e totdeauna un om cinstit................ ?
--- 11) Cum naiba reuseste mafiotul sa plaseze familia tipului in interiorul bancii?---
Nu plaseaza familia in interiorul bancii. Acesta ii spune doar ca i-a rapit familia si ii cere sa aduca « ceva” la banca in schimbul ei.
--- 12) De ce spera sa vina ambii frati? Ce urmarea Raul prin toate astea?---
Planul lui Raul a fost ca doar unul din frati sa vina la banca. Politia urma sa afle mai tarziu de existenta celuilalt geaman.
--- 13) Sparge o banca, ia dupa el familia geamanului si asteapta probabil cateva ore pana cand acesta sa ajunga la locatie, timp in care evident politia are mari sanse de a i-o lua inainte? ---
Daca cineva sparge o banca, crezi ca politia va intra imediat in banca ? Pui o bomba care poate fi actionata de deschiderea usii de la banca, ameninti ca omori pe toata lumea si stai in banca. In aceste conditii le va trebui politistilor ceva timp pentru a-si face un plan, pentru a lua toate schitele cladiri si pentru a actiona. Cred ca acest timp este suficient de mare incat sa apara si Daniel in prim plan.
--- 14) De ce ajung cei doi frati suspecti, din moment ce mafiotul era cel care a spart banca? ---
Pentru ca mafiotul are fata lor. Acesta isi va da jos masca de pe fata in timpul spargerii doar pentru o secunda , moment in care va fi surprins de o camra de supraveghere(planul sau ca sa fie recunoscut).
--- 15) Ce naiba vroia geamanul care lucra pentru SRI sa faca cu acele documente? ---
Cascaval. Sa le revanda.
--- 16) Cum putea fratele evil sa anticipeze desfasurarea evenimentelor si ce castiga prin faptul ca ii moare fratele, daca acele documente secrete se aflau naiba-stie-unde? Cum ar fi intrat el in posesia lor? ---
Nu am spus ca-i va muri fratele. Moartea fratelui iar da tot planul peste cap mafiotului.
--- 17) Care-i treaba cu documentele alea secrete? La cine se aflau? Ce rol aveau gemenii in obtinerea acelor documente? De ce nu putea mafiotul pur si simplu sa isi foloseasca oamenii de baza, in loc sa ii testeze pe gemenii astia? ---
Pentru ca toata politia stia ca mafiotul voia acele acte. Acesta trebuia sa implice in furtul actelor pe cineva care nu avea nici o legatura cu el.
--- 18) De ce ii rapeste mafiotul familia unuia dintre frati, din moment ce aparent deja stia ca fratele era capabil sa ucida? ---
Trebuia sa-l aduca pe Daniel la banca.
Mai aveam o varianta. Ii spuneai la Daniel ca a castigat un premiu si ca va trebui sa-l ridice de la banca la o anumita data.
--- 19) De ce il omoara politia fix pe frate? De ce se duc mafiotii sa sparga acea banca, in loc sa
caute nenorocitele alea de documente secrete care aparent nu erau atat de secrete? Se aflau intr-un seif al bancii sau ce? ---
« A fi prins intr-un schimb de focuri de arma » nu inseamna a fi omorat.
--- Nu puteau sa faca toata treaba asta fara cei doi frati? ---
In cazul acesta mafiotul ar fi devenit primul suspect.
|