View Single Post
Old 28 Aug 2010, 22:19   #77
danielcozma230
Novice

danielcozma230

Send a message via Yahoo to danielcozma230
Multumesc pentru fedback-uri, sper sa pot tine cont de ele daca voi mai scrie scenarii de film.
Nu lucrez la SRI.
Am folosit numele de Daniel1 si Daniel2 pentru a fi mai usor de urmarit scenariul. Din lipsa de actori eu trebuia sa joc ambele roluri.
Sfarsitul este unul fericit. Toti reusesc sa scape. Finalul ramane « interpretabil » pentru ca toata lumea se va intreba ce vrea Raul de la cei doi gemeni.

Sunt multe filme comerciale care au sfarsitul interpretabil (lasa loc pentru partea a 2-a.)

--- - Ţie ţi se pare normal ca „doi prieteni din copilărie”, Daniel şi Daniel2 să nu se fi întrebat de ce naiba seamănă ei atât de mult? ---
Sa presupunem ca cei doi se intalnesc in liceu. Fiecare are problemele lui si fiecare se va folosi de celalalt pentru a-si rezolva problemele personale. In aceste conditii nici unul nu vrea sa se afle de existenta celuilalt « geaman ». Nu ti-ar fi placut ca in liceu sa ai un « geaman » de care nu stie nimeni ? Cate prosti ai fi putut face ? ......................

------ De ce îşi face mafiotul o operaţie estetică ----
Pentru ca un machiaj nu ar fi suficient. (de ce si-a facut Nicolas Cage operatie estetica in FACE / OFF cand putea rezolva cu un machiaj)

---- După ce dă spargerea, îşi va face o altă operaţie, pentru a reveni la vechea faţă? ----
Mi se pare ceva normal

--- - Dacă tot îşi face operaţie, de ce îi alege pe Danieli? De ce nu alege „făţăul” lui Obama sau, măcar, a directorului băncii? ---
Obama ar fi fost o alegere foarte proasta.
Directorul bancii ar fi fost prea evident. Avea nevoie de cineva cu experienta.
Cei doi gemeni au avut mai multe antecedente in trecut. Mafotul stia ca Daniel2 lucreaza la SRI si ca acestuia ii face placere sa rezolve unele cazuri « ocolind legea ». Toate aceste lucruri se vor afla in partea a 2-a a scenariului.

----- - Mafiotul e genial. Cum a prevăzut că Gabi şi Cristi vor cumpăra droguri de la Răzvan, că nevasta unuia va face clătite din ele, că ei vor apela la Daniel, care va cere ajutor prietenului său geamăn, Daniel2? ---------
Nu este greu sa-i propui cuica care are bani sa cumpere si sa revanda niste droguri, mai ales cand acestuia i se spune vanzatorul si cumparatorul.
Planul mafiotului a fost sa le vanda drogurile. Cel care trebuia sa cumpere drogurile de la Gabi era tot omul lui Raul. Acesta urma sa nu mai cumpere drogurile. « Clatitele » au fost o intamplare nefericita.

-------- De fapt, în partea a doua, vom afla că e doar o bucată din planul lui Daniel, care s-a lăsat răpit, bătut, legat, torturat etc şi a prevăzut totul (droguri, clătite, etc)? Brrrrrr! ---------
Daniel2 a planuit totul. Acesta s-a lăsat răpit, bătut, legat, torturat etc … pentru ca stia ca mafiotul vrea sa-i testeze si ca nu-i va omora nici pe unul pentru ca are nevoie de ei si pentru a nu implica politia. In partea a 2-a se va afla ca Dacian si Razvan (oamenii mafiotului) nu sunt morti si ca acestia lucreaza cu Daniel2.

------ Merită să-ţi scrie producătorul ce nu merge la caşcavalul ăsta -----
Se pare ca scenariul meu a fost prea « imbarligat » pentru un « cascaval romanesc » sau poate ca nu m-am facut eu prea bine inteles in scenariu. Este adevarat ca unele lucruri trebuia sa le delaliez mai bine. Mi-au scapat. La acest lucru nu pot sa comentez nimic. Lasand unele lucruri sa fie prea interpretabile s-a pierdut esentialul filmului.
danielcozma230 is offline   Reply With Quote sendpm.gif