Da, oricat de benefice sunt ambitia si entuziasmul, e drept ca este cel putin imposibil sa pui cap la cap secvente pentru un lung metraj macar prezentabil pe youtube.
Eu unul as fi inceput cu simple fotografii, incadraturi, a pune in scena un dialog fictiv, 2-3 expresii, cel mult un spot, o reclama la apa plata, un plan secventa cu un amic care alearga prin cartier, jocul jeturilor de apa dintr-o fantana arteziana, ma rog, exemple limitate, sa-ti verifici catusi de putinele inclinari inspre storytelling in imagini.
Bine, n-am inteles exact, tu vrei sa participi in proiectul tau ca scenarist, regizor, d.o.p., cameraman, monteur sau toate la un loc? Ca fiecare in parte necesita exercitii ample de pregatire si serii separate de sfaturi.
Alege-ti cea mai puternica secventa din scenariul pe care spui ca l-ai scris si incearca s-o filmezi prima; asta dupa pregatirile de care vorbeam mai devreme. Si daca ti-a iesit, si materialul respectiv starneste farame de interes, merita incercat mai departe.
Dar, esti sigur ca e vorba de un lung metraj? Scenariul tau are peste 100 de pagini? Eu cred ca e vorba de un scurt-metraj, ca substanta, insa il interpretezi dilatat.
Insa ca sa faci film tre' sa o ai in tine. Daca o ai si scanteiaza un pic, un minut de film decent ii mai da suflu. Ori un sfert de ora de film penibil o stinge de tot. Iar de n-o ai deloc se duce pulii de suflet.
Dar cel putin afli pe pielea ta ce inseamna sa faci film din pct. de vedere financiar, temporal, amical, fizic, psihic.
In alta ordine de idei, eu n-am urmat niciun curs de gen, sunt mai putin in masura sa-ti dau sfaturi, vezi ce zic baietii pe aici.
Succes!
Last edited by Lecart : 27 Aug 2010 at 11:06.
|