Absolut de acord cu tot ce-a spus Abbas - cäruia îi multumesc cä mä completeazä atât de bine. E mult mai util si pentru Daniel, care va asimila mai eficient sfaturile, primindu-le din mai multe surse complementare, decât dintr-un singur monolog hiper-lung.
Fatä de ceea ce a spus C.Ghevara, doar o precizare cred cä ar fi necesarä.
Consider foarte periculos acest gen de risc: ca un novice sä se arunce din start la filme lungi si pretins-ambitioase. Da, se va da cu capul de pragul de sus; da, va vedea cât de greu e; da, se prea poate ca aceste dificultäti si obstacole sä-i prindä bine - dar... exclusiv la nivel practic, de bucätärie cinematograficä. In schimb, marele pericol e cä, din cauza discrepantei dintre scop si mijloace, va iesi un lucru atât de prost, încât îsi va pierde orice valente pedagogice: un material prea diform si retardat ca sä mai fie abordabil pentru a discuta si a înväta din propriile greseli. Autorul va intra într-o stare de debusolare, de derutä, nu va mai putea distinge calitätile de defecte, binele de räu, si se prea poate ca astfel sä-si compromitä întreaga evolutie ulterioarä. Am väzut de mai multe ori întâmplându-se lucrul ästa, inclusiv în cazul unui asemenea proiect realizat de un fost user al nostru de-aici (nu dau mai multe detalii acum, din consideratie pentru bietul om, care-i un bäiat foarte de treabä, în fond; dar cei cu oarecare vechime pe forum stiu la ce mä refer).
De aceea, consider cä e indiscutabil mai bine s-o iei în ordine. La o adicä, dacä abia esti ucenic de dresor, ce faci? Intri din prima în manej, printre lei si tigri? Päi te halesc äia de nu te vezi - iar cinematografia nici nu e leoaicä sau tigroaicä, e de-a dreptul Muma Zmeilor!
Apropo, pentru cine a väzut
"Karate Kid" (ästa de-acum).
Ia haina... pune-o pe tine... scoate-o... pune-o-n cui... ia-o din cui... arunc-o... ridic-o... ia-o pe tine... scoate-o... pune-o-n cui... ia-o din cui... arunc-o... ridic-o...
..Päi, nu?
(For the record: nu numai dresajul de fiare, dar si kung fu-ul e mai usor decât regia de film.)