Originally Posted by danielcozma230:
Resurse:
Cameraman = cineva care filmeaza la nunti (o camera HD, un trepied si cateva lumini)
Actori = mai multi prieteni din Timisoara.
|
Daniel, oricat de simpatica ar fi initiativa ta in principiu (asa cum ar fi simpatica initiativa oricarui entuziast), ea are cateva hibe mari. Iti enumar cateva, dar sa nu te superi pentru ca ti le spun cu simpatie:
- Faptul ca n-ai primit feedback-uri la scenariu poate insemna delasare, dar mai poate insemna ceva: ca e un scenariu prost.
- Naivitatea pe care o afisezi nu e neaparat egala cu inocenta, iar unele erori gramaticale sau de exprimare pe care le faci si-aici ("Ce aprobari am nevoie", in loc de "De ce aprobari am nevoie", "orice idee sau sfat e binevenita", in loc de "orice idee sau sfat sunt binevenite" samd) nu fac o impresie buna in fatza producatorilor.
- Ideea in sine de a face un lungmetraj de actiune, ca prim film al tau, scartaie rau. In general, un om incepe cu cateva minute de filmare prin parc, trece eventual la un scurtmetraj facut cu propria camera tinuta in propria mana, mai face 20 de astfel de scurtmetraje, timp in care trece de la actori intamplatori la actori profesionisti (iti explic mai jos de ce ai nevoie de profesionisti), abia apoi indrazneste un scurtmetraj (semi)profesionist, facut pe un scenariu solid etc. Oricum, acel om nu se gandeste niciodata la inceput la un film de actiune, caci asta necesita eforturi mari nu numai financiare, dar si de alta natura.
- Actorii: oricat de mult ti se pare tie ca prietenii tai ar avea valente actoricesti, cand te vei trezi fata in fata cu actorii trebuie sa stii ce indicatii le dai, iar ei trebuie sa-ti inteleaga indicatiile. Altfel, iese o comedie involuntara de care vor se distra multi pe youtube, eventual. Sunt convins ca esti unul dintre cei "enervati" de cat de prost joaca actorii romani si, la o distractie cu prietenii, fiecare dintre ei ti se pare mai "natural" decat un actor. Pune-i in fata unei camere, da-le un script dupa care sa se miste si sa joace si vei vedea brusc ca sunt mult mai nenaturali decat ai crezut tu ca pot fi. Actoria nu e chiar asa simpla cum pare la o betie.

Sunt ani de munca in spate si de asta te vei convinge cand vei lucra cu actori adevarati.
In concluzie, cel mai bun sfat, dupa parerea mea, ti l-a dat Pitbull. Pari tanar, asa ca "strica" o multime de filmulete, scrie scenarii, apuca-te sa studiezi regia (poate in cadru organizat), citeste carti de regie, invata incadraturile si la ce folosesc ele, unghiurile de filmare si la ce folosesc ele, miscarile de aparat samd. Si pe urma poti sa incepi sa le aplici, dar nu pe filme de actiune. Eu iti doresc mult succes.