Originally Posted by danielcozma230:
Resurse:
Cameraman = cineva care filmeaza la nunti (o camera HD, un trepied si cateva lumini)
Actori = mai multi prieteni din Timisoara
Mai am nevoie de actori.
Vreau sa stiu:
- Ce aprobari am nevoie pentru a filma in locurile publice? (vreau sa le am formal pentru cand termin filmul " daca-l termin  " ca sa fiu acoperit legal.)
- Daca filmez din strada si se vede in spate un club sau ceva am nevoie de aprobarea propietarului clubului?
Orice idee sau sfat e binevenita.
|
Daniele... Fă-ţi filmul! Cel mai bun sfat: nu te lua după cei care îţi spun că nu se poate!

Nici aşa nu o să îi crezi până când nu încerci!
Vezi pe ce te poţi baza şi modifică scenariul în funcţie de ceea ce ai! Dacă n-ai actori destui, mai "omoară" din personaje. Convinge-ţi prietenii, gaşca, rudele să participe - ca figuranţi, să vorbească pentru locaţii, costume, etc. Careva tot trebuie să aibă un prieten avocat care să te lumineze. Dacă nu ştii, întreabă! Depune cereri pentru informaţii pe la instituţii (primărie, consiliu judeţean, poliţie, jandarmerie etc) în care să spui clar ce vrei să faci, cerând să-ţi precizeze de ce aprobări ai nevoie. Înscrie-te în audienţe. Pune gaşca să vină cu idei pentru locuri în care să filmezi, urmăreşte în ce zile, la ce ore nu se flutură lume străină pe-acolo, ca să nu te încurce. Sfătuieşte-te cu actorii, foloseşte cunoştinţele şi experienţa lor (câtă or fi având). Faceţi planuri, discutaţi-le, căutaţi soluţii împreună. Tu vei fi regizorul?

Caută ajutor! Cât de lung va fi filmul? Cum vei monta ceea ce filmezi? Ai nevoie de ceva imaginaţie ca să scrii un scenariu, dar îţi trebuie şi mai multă, ca să poţi rezolva problemele. Habar n-ai că nepotul mătuşii tale are un prieten bun cameraman la o televiziune, şi că dacă-l roagă, o să-ţi dea nişte sfaturi sau o să pună o vorbă bună undeva. Unde este voinţă, se găseşte şi o cale.
Poate că filmul tău nu va fi grozav... n-o să ia premiu, dar poate vă veţi distra. Dacă vă apucaţi de el, important e să-l terminaţi. Sigur vei învăţa ceva. Am o singură întrebare... Câţi ani ai?
Eu sunt gata să-l citesc şi îţi promit un feedback. Te rog, verifică-l înainte de a-l trimite, reciteşte-l, vezi dacă nu ţi-au scăpat greşeli de ortografie! Mi-l poţi trimite pe:
[email protected]