View Single Post
Old 25 Aug 2010, 16:07   #787
Mercutio
Guru

Mercutio

Originally Posted by Floydman:
....
multi dintre oamenii seriosi si la locul lor, cu o cultura generala consistenta, nu sunt dispusi la nivel constient sau inconstient, sa aprecieze,sa pipaie, sa mai descoasa, sa mai reflecteze la ceea ce au trait deja, ceea ce au simtit, sau ceea ce au gandit in vremea comunistilor sau a tranzitiei ce a urmat. pur si simplu, la nivelul acestei paturi de public reactia e "da, da , bine, stim, am trait si noi asta....hai sa ne uitam la altceva mai interesant decat la potcoavele astea de cai morti despicate in 7 de niste regizori "pretiosi" care cred ca au descoperit roata filmand cu camera in mana prin holuri de hotel si curti de bloc vopsite sa para din anii 80-90"

eu cred ca se trateaza prea serios, prea tragic, de catre regizorii romani perioada respectiva. am vazut in schimb recent un film cehoslovac, Kolia, similar, din aceiasi perioada, care are cu totul alta alura. povestea si felul in care este redata sunt mai degraba comice, prin absurdul situatiilor, prin atitudinea personajului. desi si ei cehoslovacii au trait la fel de naspa, sub ocupatie ruseasca and all.
Mercutio is offline   Reply With Quote sendpm.gif