ce pare la prima vedere foarte ciudat e ca, pe langa lipsa de rezonanta, perfect explicabila, pe care o manifesta oamenii simpli, din paturi sociale medii sociale joase (manelizati sau nu, tineri prefabricati ai scolii noastre actuale, falimentare, sau fostele loaze din era scolii ceausiste) fata de filmele "fin-intelectuale" ale "minimalistilor" glorificati si descusuti pe toate partile de critica de film la fel de "fin-intelectuala" , mai exista o tendinta de respingere a noilor valori cinematografice romanesti si in alt sector al societatii.
observi in jurul tau ca exista si destui oameni cu o cultura generala peste medie, mergand chiar pana la intelectuali( , (in general mai batrani de 35 de ani) care nu agreeaza nici subiectele nici viziunea tinerilor regizori romani, in general. cum o dai, tot Serj prevaleaza cand e vorba de preferinte, si asta din cauza ca memoria romanului pastreaza niste filme spectaculoase, memorabile la vremea lor, din timpul erei comuniste care erau privite ca super-entertainment (daca imi permiteti termenul) la vremea aparitiei lor.
multi dintre oamenii seriosi si la locul lor, cu o cultura generala consistenta, nu sunt dispusi la nivel constient sau inconstient, sa aprecieze,sa pipaie, sa mai descoasa, sa mai reflecteze la ceea ce au trait deja, ceea ce au simtit, sau ceea ce au gandit in vremea comunistilor sau a tranzitiei ce a urmat. pur si simplu, la nivelul acestei paturi de public reactia e "da, da , bine, stim, am trait si noi asta....hai sa ne uitam la altceva mai interesant decat la potcoavele astea de cai morti despicate in 7 de niste regizori "pretiosi" care cred ca au descoperit roata filmand cu camera in mana prin holuri de hotel si curti de bloc vopsite sa para din anii 80-90"
Last edited by Floydman : 25 Aug 2010 at 14:11.
|