Bun. Ca si punct de reper sa vedem cata animatie de un nivel inalt poate face un animator. Pai din cate stiu eu undeva pana la 30 de secunde pe luna ( in functie de cate caractere are de animat si cat de complex ). Daca ai de modificat o scena de sa zicem 10 secunde in proportie de 25% cat inseamna ca timp? Apoi scena trebuie luata de alt om care pune luminile si care o aranjeaza pentru render. Dupa ce este randata o ia altul si se apuca sa-i faca compositingul, adica sa o recompuna din punct de vedere al imaginii cu efecte si alte minunatii. Dupa toate astea urmeaza postproductia unde se finalizeaza productia ( alti cativa oameni). Nu stiu daca aveti cunostinta de cati oameni iau la mana un film de animatie pana sa ajunga la animator. Vorbind aici de o productie serioasa nu de una facuta pe genunchi. Toate astea inseamna costuri si nu este usor ca producator sau regizor sa decizi ca trebuie modificata o scena sau mai multe decat daca esti ferm convins ca este necesar. Nu neg faptul ca filmul cu actori are costurile si greutatile lui dar la nivel international filmul animat sau cel care contine efecte digitale este filmul cu bugete ametitoare si asta nu o spun eu o spun statisticile.
|