View Single Post
Old 24 Aug 2010, 08:35   #59
danonino
Guru

danonino

Originally Posted by Disciple:
Daca si asta o fi perfect, alte filme care zic eu ca's mult mai bune de KoH, cum le-am putea numi?

te rog, uimeste-ma si da-mi cateva exemple.

Nimic nu il mai leaga de locul din care a plecat. Balian are parte de prea putin timp cu tatal cavaler. Este facu cavaler de tatal sau, inainte ca acesta sa moara. Juramantul crestin si drept, si palma primita de la tatal sau ii aduc mostenirea unui titlul si a unei parte din regat. Inainte de a vedea orasul sfant, el il priveste prin ochii tatalui sau, un oras unde oranduirirea sociala e diferita, e un "regat al constiintei". Pe parcursul filmului Balian devine un regat al constiintei, isi demonstreaza titulatura.

Mi-a placut mult discursul din final a lui Balian, acel discurs de incurajare. MI-a placut intrucat nu a fost de incurajare, nu a fost pompos, nu a fost focalizat pe ramanerea in istorie, pe nemurirea unor actiuni, ci pentru salvarea propriilor vieti.

It has fallen to us, to defend Jerusalem, and we have made our preparations as well as they can be made. None of us took this city from Muslims. No Muslim of the great army now coming against us was born when this city was lost. We fight over an offence we did not give, against those who were not alive to be offended. What is Jerusalem? Your holy places lie over the Jewish temple that the Romans pulled down. The Muslim places of worship lie over yours. Which is more holy? The wall? The Mosque? The Sepulchre? Who has claim? No one has claim. All have claim! We defend this city, not to protect these stones, but the people living within these walls.

Orlando Bloom mi-a placut. A jucat. Din pacate, are un PR prost, el jucand pana atunci numai in roluri proaste, sau care nu necesita cine stie ce mare talent. Aici in Kingdom Of Heaven a jucat bine. Tinand cont ca el la inceput era un fierar distrus de sinuciderea sotiei, iar la sfarsit era un cavaler exemplar, nu era un rege. Era ultimul baron, singurul nobil care si-a pus oamenii sa apere Ierusalimul.
danonino is offline   Reply With Quote sendpm.gif