Originally Posted by alextreme93:
Eu iti recomand sa incerci sa vizionezi Yojimbo,Ikiru,High & Low(un super-thriller,btw)Kagemusha sau Ran,filmele acestea ar trebui sa-ti deschida apetitul ptr.filmele lui Kurosawa.
|
Daca nu i-au placut Seven Samurai si Rashomon sunt sanse minime sa-i placa Kagemusha care e lung si lent si mult mai putin interesant decat Seven Samurai. Ran e si el mai lent si mai greu decat Seven Samurai. Atat timp cat nu a mers Rashomon care e scurt cam greu sa mearga astea. Poate Yojimbo si Sanjuro care-s tot scurte si sunt usurele, pentru inceput mai bine merg astea. N-as recomanda nici Throne of Blood, desi e printre preferatele mele. Ikiru nu e cu samurai asa ca ar putea incerca

Pe mine m-a impresionat foarte tare

High and Low trebuie sa-l vad si eu, il am de ceva timp in lista, la fel ca Red Beard.
Mie mi-au placut mai mult filmele lui Kurosawa decat cele ale lui Fellini, poate si pentru ca mi se pare interesanta cultura asiatica. De Fellini am vazut 5 si doar 2 m-au impresionat foarte tare, iar de la Kurosawa 10 dintre care mi-au placut foarte mult 5.