View Single Post
Old 16 Aug 2010, 15:42   #88
SuntIncaAici
Novice

SuntIncaAici

Sper ca nu se supara nimeni daca redeschid acest topic. Doresc doar sa comentez putin cateva din filmele listate aici.

Spellbound- Psihologic? Da, este psihologic. Adica chiar faci eforturi destul de mari ca sa privesti in continuare, filmul plictisindu-te de moarte. O dara de mister se afla pe undeva, insa e mister palpitant doar daca privesti in acelasi timp Tom si Jerry.
Forest Gump- Faptul ca personajul principal este idiot (adica handicapat) nu-l face psihologic. Dar este un film minunat.
Tacerea mieilor- Schimba distributia si nu e mai psihologic ca o reclama la Coca-Cola.
Memento- Bun! Un film pe care l-am vazut de doua ori, urmat imediat de Phone booth. Totusi, nu cred ca este catalogat ca si psihologic de cineva care il vede din indrumurarile pe acest forum.
Donnie Darko- Putin cam fantezist... dar da, merita vazut!
Fahrenheit 451- Categoric nu este unul din cele psihologice, nici macar mister. Dar parca arata problema cu care se confrunta Romania si nu doar. Oricum, un film care merita vazut.
Scara lui Iacob- Daca era alta regia probabil era un film mai reusit. 1 este cel putin asemanator cu nimic.
Butterfly Efect- Film, si doar atat.
Secret window- Desi utilizatorul de pe paginile anterioare spune ca "nu prea psihologic", un film frumos si mult mai psihologic ca Spellbound.
Saw- ... "saw" poate nu. Chiar este ceva psihologic in aceste serii?
Primal fear- Filmele cu Gere sunt prostesti in general, acesta fiind printre exceptii. Un film frumos.
Oldboy- Daca amesteci o mana de coreeni iese un film. Dar nu orice film, ci unul aberant, plin de coreeni .
The Jacket- Sincer, mi-a placut filmul. Probabil unul din cele mai bune aflate prin acest topic.
... despre celelalte nu spun nimic dar in marea lor majoritate sunt psihologice doar daca vrei sa fie astfel.

Taxi Driver nu s-a pomenit pe aici. Nu este vorba despre mister, matematica, moarte, anomalii sau realitati diferite... dar este un film psihologic. Si un film psihologic nu e acela din care nu intelegi nimic, sau te lasa sa intelegi ce vrei.
Un film catalogat ca si psihologic trebuie sa dezbata un subiect general prin cai mai putin individuale.

Last edited by SuntIncaAici : 16 Aug 2010 at 15:45.
SuntIncaAici is offline   Reply With Quote sendpm.gif