Pe puncte:
Rifa:
1. In cazul in care ai vazut filmul de 5 ori, e ok ca impresia mea sa ti se para gresita. E incalcit cumva la modul: te lasa sa intelegi, sa te prinzi, sa incerci si tu sa tii pasul, pentru ca imediat sa iti puna inca o piedica si sa te incurce si mai rau. Din pacate, cam asa e facut cu totul...
2. O fi irelevant pentru tine, nu zic nu, dar io zic ca este important. La calibrul lui Nolan situatia putea fi rezolvata foarte eficace, scurt si bine punctat.
3. Ce inseamna sarcasm? Dar pueril?
4.Ok, corect, dar Matrix este special prin faptul ca stie cum sa te apropii de el, nu se complica 1 secunda, fondul lui fiind unul foarte profund. Acolo intuiesti pt. ca asa e firesc pt. ca scenariul stie cum sa te lase sa faci asta.
5.Pai cum nu te asteptai? Avand in vedere ideea de la care pleaca, filmul trebuia sa abunde in sensuri si adevaruri. Atunci ar fi fost cu adevarat un film mare.
6.Pai daca l-ai vazut de 5 ori, te cred. Nu zic ca e rau sa vezi un film de mai multe ori la cinema, din contra, salut gestul, e foarte frumos, dar involuntar iti poti si spala creierul insistand pe aceeasi tema...Si eu am vazut "Nunta Muta" de 5 ori la cinema ( 5-numarul magic!), dar nu ca sa ma contrazic eu cu altii, ca vai ce super-bun e filmul, cand el era de fapt o comedie reusita, ci doar pt. ca mi-au placut asa de mult situatiile de acolo incat simteam nevoia sa il revad...
7. Sunt de acord si aici. Este intr-adevar un film chiar foarte bine executat, dar acel "bine" se revendica numai din punct de vedere al regiei si al departamentelor tehnice, nu si a scenariului, care el este motorul unui film excelent.
In rest, atitudinea ta pare mult mai infantila. Nimeni nu se crede nimic. Daca nu mi-a "Inception" asa cum ti'a placut tie inseamna ca vreau sa ma cred special, deasupra tuturor, sa fiu interesant? Si, de ce? Doar pentru ca am scris si eu o mica cronica in care sa imi punctez parerile?
Uite, ti-as recomanda, sa scrii si tu una, ai destule motive, ti-a placut filmul, l-ai inteles si l-ai prins. Poate tu esti vreo persoana importanta de vorbesti in numele poporului care incearca sa se asemene cu Arnold White ( who the fuck is this guy, anyway?), dar mie tocmai lucrurile astea mi se par pseudo-sarcasme puerile.
Liviu: Si pt. mine a fost curioasa treaba, dubioasa chiar.

Am incercat sa fac si eu un mic experiment. La prima vizionare, fusesem furat de regie, efecte, decoruri, povestea ma pierduse oricum, dar il savurasem, si intr-un mod bizar nici nu ma plictisise, dar am zis sa nu ma repede cu cronica. L'am lasat sa se mai raceasca, nu am fost sa il mai revad, si asa a iesit ce a iesit...Nicio treaba cu maestru, el cu ale lui, eu cu ale mele...
Marius_em: Multam'!
Multam' tuturor celor ce au citit randurile...Mai astept sfaturi, sugestii sau pareri de la voi!