Originally Posted by Disciple:
scenariul eminamente încâlcit şi pierdut pe drum
|
As vrea sa-mi explici cum de scenariul este incalcit si pierdut pe drum... Asta desigur daca ai timp.
OK, nu aflăm cum a ajuns la asemena capacităţi psihice care l-ar fi făcut pe Freud şi amicii lui verzi de ciudă
|
Asta nu prea conteaza pentru povestea filmului... e un detaliu care nu a deranjat pe nimeni deci irelevant.
pe parcursul poveştii tot apar persoane cu astfel de abilităţi ceea ce însemnă că Dom Cobb nu mai este aşa special în contextul în care probabil şi nenea de la băcănia din colţ ar putea intra în visele altor oameni ca să vândă şi acolo pâine caldă.
|
Un sarcasm pueril...
Dom Cobb este excelent jucat de către Leonardo DiCaprio, dar nu crezi o clipă în el, povestea lui e interesantă, dar nu îţi pasă ce se va întâmpla cu ea, pentru că îi vei intui intr-un fel sau altul finalitatea.
|
I-am intuit intr-un fel sau altul finalitatea si lui Neo din alde Matrix. Si, tinand cont ca Matrix nu are la baza o poveste de dragoste, o tragedie, un caz de lupta personala, o suferinta adanca etc., mi-e mult mai greu sa ma atasez de Neo.
ideea oricât originală ar fi fost ea nu reuşeşte să conveargă spre nişte adevăruri umane, să transmită nişte sensuri emoţionale, să comunice nişte principii fundamentale despre lumea în care trăim.
|
De transmis sensuri emotionale transmite, legat de celelalte doua aspecte nici nu ma asteptam la asa ceva...
Totul se limitează la nişte replici vădit complicate şi idei menite să încurce, să zgârie, nu să provoace sau să incite.
|
Nu am vazut acele idei care sa incurce, nu m-a zgariat nimic decat probabil sunetul floricelelor ce pocneau intre dintii civilizatului de langa mine.
Nu înţeleg de ce spectatorii şi-ar dori să vadă un astfel de film pentru ca la sfârşit să iasă din sală ofticaţi de faptul că nu au priceput prea mare lucru, dorind să revadă filmul nu pentru că le-ar fi transmis ceva anume, ci doar ca să înţeleagă mai bine ce se petrece în poveste.
|
Am fost de 5 ori la film si nu doar ca sa inteleg mai bine ce se petrece... Pur si simplu este un film bine executat...
Suntem un popor asemanator lui Armond White... Majoritatea se identifica cu dansul... Inteligenti sau nu toti vrem sa parem mai mult decat suntem, vrem sa aratam ca suntem mai speciali, vrem sa nu acceptam o idee generala pentru ca e mai cool sa fim anti-generalitati, vrem sa fim mai interesanti si sa iesim in evidenta. Si cum am putea face toate lucrurile astea daca am lauda ce lauda si vecinul? In Romania se critica foarte mult fara o baza, fara un fond; suntem plini de critici in toate domeniile dar nimeni nu vine si cu solutii.