Originally Posted by danonino:
Originally Posted by redmen:
Tocmai pentru ca personajele din film nu sunt bombe sexy a dus la celebritatea serialului.Toate femeile s`au identificat la un moment dat cu una dintre situatiile prin care trec cele 4 eroine.
E ca si cum nu ar mai trebui sa ne placa noua de Bruce Willis in Die Hard (sau oricare alt bad boy) pentru ca nu e credibil ce se intampla acolo si ca barbatii din viata reala sunt doar niste burtosi,cheliosi,nu stiu sa dea cu pumnul si nu au succes la femei.
|
Ai citit ce am scris? Ai citit tot?
Da-mi voie sa te ajut, sa nu obosesti.
"Ele apar in serial ca niste femei fatale, toti barbatii din lume le cad la picioare, se comporta de parca ar fi fost nascute din spumele marilor"
eu vorbeam despre ipocrizia serialului si naivitatea (sa nu zic prostia) absurda a celor care il urmaresc. Serialul e considerat drept o mare creatie, o mare realizare, o viziune asupra unei noi femei, moderne, a unei panarame fara stil ce se scalda in golurile craniului, o urata ce se imbraca si se comporta ca o tarfa dar se crede printesa. In timp ce insira toti PAPAGALII posbili, ea cauta barbatul perfect, barbatul adevarat, si spera sa il gaseseaca printre aia cu care si-o trage, printre papagalii
Si-o trag cu toti ratatii in speranata ca printre ei e un invingator. Standarde, nu gluma.
Care dracu' e poanta cu Bruce Willis? Nu are legatura cu ce se discuta aici.
Si chiar daca John Mclaine e un personaj realistic improbabil, e macar un barbat.
Panaramele alea nu sunt nici macar femei.
|
deci Danonino, sa ne intelegem, tu acum vorbesti despre un film pe care nu l-ai vazut, pe baza celor 4 episoade vazute din serial.
Fara a sustine ca serialul sau filmele ar fi o mare filozofie, mi se pare ca ar fi de bun simt ca macar sa asculti, daca nu poti sa si reflectezi, asupra argumentelor pe care ti le aduc alti oameni.
Redmen a pus foarte bine problema. Eu n-as zice toate, dar multe femei s-au identificat cu problemele tratat in serial. Last time I checked, tu erai barbat. Asta nu te-ar scuti de tentativa de a intelege macar o serie de probleme cu care prietena, sau poate viitoarea sotie, se va confrunta mai devreme sau mai tarziu. Dar evident, nu putem sa-ti cerem sa faci asta. Asa ca mi s-ar parea mai cinstit ca in loc sa faci de kkt un serial pe care nu l-ai vazut practic, si la care oricum nu erai in target, sa zici; "ok nu e pentru mine, nu mi-a placut si mi se pare ca si tipele arata prost".
Acum despre statutul de pitzipoance al personajelor principale, iarasi aberezi. Din nou, last time I checked, pitzipoance erau niste tipe care se folosesc de farmecele personale si de haine de firma, ca sa atraga privirile si banii unor bogatasi, pentru a-si asigura un trai de parazit. Departe de a fi cazul personajelor din Sex and the City care:
- nu vaneaza barabati cu bani
- are fiecare cariera ei
- venereaza statutul de independenta
Ok, nu sunt fana a serialului sau a stilului vestiemntar a lui Carrie. Unele tinute sunt exagerate, asa cum ea singura recunoaste. dar pot sa accept ca moda e pana la urma o arta, si ca trebuie sa existe si oameni care sa promoveze creatiile extravagante, pentru ca altfel ne-am uniformiza cu totii. Dar trecandpeste cum arata pesonajele, si cum se imbraca, sunt constienta ca problemele acestor tipe pot ajunge sa fie si problemele mele itnr-o buna zi.
Sa fim sriosi, alegerea cariera/familie e o alegere prin care majoritatea femeilor care au facut o facultate, trebuie sa se confrunte la un momentat. Barbatii nu trec prin asta, asa ca de ce ar intelege. Si lista de exemple poate continua.
Nu zice nimeni ca trebuie neaparat sa urmezi calea celor 4 personaje. Dar serialul arata ca exista o multime de chestii pe care numai alte femei le pot intelege. E un serial care cultiva ideea de prietenie intre femei.