View Single Post
Old 08 Aug 2010, 23:32   #2649
mirkea
Junior

mirkea

There will be blood - 6/10

Alt titlu de la care aveam asteptari ridicate dar m-a dezamagit. Daniel Day Lewis face o performanta de zile mari dar asta e cam singura lauda pe care i-o pot aduce filmului. Plus, asta nu valoareaza prea mult din moment ce personajul sau e unul pe care nu prea poti sa-l simpatizezi: egoist, obsedat de munca sa (care e mai mult un scop in sine decat un mijloc), manipulativ si intr-o constanta lupta cu sine insusui. E un personaj care nu stie cu certitudine ce vrea de la viata (desi el pare sa creada ca stie).

Sa nu mai spun ca isi abandoneaza fiul ca pe un caine exact cand acesta avea mai multa nevoie de el.

There Will Be Blood e foarte lung si plictisitor iar povestea e destul de liniara. Daca mai adaug si muzica care pare desprinsa din cu totul alta pelicula devine clar ca nu prea am avut de ce sa plac filmul asta.

Mullholland drive - 8.2/10

Primul film al lui david lynch pe care l-am vazut (mai putin twin peaks din care mare lucru oricum nu mai tin minte). E clar cum si-a castigat omul reputatia pentru ca "mind fuck" e cel mai bun mod de a-i descrie lucrarea. Am inteles idea de baza si marea majoritate a filmului si o eventuala a doua vizionare imi va contura si mai bine impresia dar e clar ca e un film pe care nu poti sa-l intelegi in totalitate. Sunt prea multe aspecte lasate spre interpretare si sunt curios daca macar Lynch are toate piesele acestui puzzle sau doar a baut o cafea si apoi si-a lasat publicul sa-i ghiceasca in ceasca si sa vada fiecare ce il duce capul.

In orice caz merita vizionat.
mirkea is offline   Reply With Quote sendpm.gif